Spring naar de content

Wie maakt de domste campagnespot? Nek-aan-nekrace PvdA en VVD

Elke keer als je denkt: nu is het dieptepunt wat betreft idiotie bereikt, komt de volgende politieke partij weer met een campagneposter- of film die nóg belachelijker is. Het einde is nog niet in zicht: de gemeenteraadsverkiezingen zijn pas over zes weken…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

 

De PvdA Waterland ziet kiezers als apen
Het blijft gokken naar de motivatie van de socialistische Waterlanders. Een verwijzing naar Animal Farm? Rode billen als partijkleur voor de Partij voor de Anus? Lijsttrekker Bert Schalkwijk waarschuwt alvast: “Dit is nog maar het begin. Er komt nog veel meer.

De VVD Noordwijk dacht ook: laten we iets met dieren doen…
vvdkaninchen-o…en maakte een absurde campagnevideo waarin lokale VVD’ers in opvolgende shots eerst eerst konijntje aaien, waarna ze het mes in een haring zetten. Opvallend: na bergladingen kritiek is de campagneclip opeens verdwenen.

Gelukkig blijven sommige VVD’ers trouw aan hun gekte…
Udenvruchten…zoals de VVD Uden, die weigert zich aan de drie G’s van Mark Rutte (Geen Gekkigheid Graag) te houden. De lokale afdeling van de liberalen komt zelfs met een officiële verklaring: “Mensen van buiten onze gemeente Uden begrijpen de betekenis van onze slogan niet altijd.” Nu vindt Peerenboom ons dus ook nog dom! Daarom legt hij het nog één keer uit: “Vandaar de ‘knipoog’ naar de achternaam: ‘een goeie Peer’. Ook de komende jaren wil hij zich blijven inzetten voor Uden. En daar plukt Uden dan weer de vruchten van.” Bedankt, Peer!

De website www.sloganverkiezing.nl verzamelt ander absurd campagnemateriaal. Wat te denken van de autosticker Links moet stoppen, rechts heeft voorrang (VVD Tilburg)? Of de heerlijke spelfout in onderstaande VVD-uiting?

VVD-Leiderdorp
Het tamelijk briljante antwoord van Ronald Plasterk: “Onderwijs is duidelijk geen rioriteit.

Onderwerpen