Spring naar de content

Krom uw tenen: Nederlandse artiesten vertalen internationale hits

Vaderlands trots! Neem de zin: “Ik heb een liedje in mijn hoofd en o wat voelt dat goed,” herhaal hem gedurende drieënhalve minuut op een deuntje van Pharrell Williams en tel uit je winst. Bij radiostation 100% NL weten ze wel hoe ze het publiek moeten verwennen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

De zender lanceerde dinsdagochtend een nieuw concept: artiesten van vaderlandse bodem nemen een vertaling op van internationale hits. Zanger Charly Luske had de twijfelachtige eer het spits af te bijten. Zijn versie van Happy van Pharrell Williams werd de wereld ingezonden onder de titel Ik heb iets. Welke artiesten zullen volgen, is nog niet bekend.

Lekker goedkoop
Let’s Go Dutch, de titel van de 100% NL-serie, kon overigens niet treffender worden gekozen. De uitdrukking ‘Let’s go Dutch’ betekent ‘de rekening delen’. Internationaal heeft de term dan ook de bijbetekenis dat de persoon die ‘Dutch’ gaat, zich er lekker goedkoop van af maakt. En dat is precies wat 100% NL nu doet: het station maakt zich er goedkoop van af door bewezen hits opnieuw uit te brengen met een simpel nieuw tekstje in het Nederlands.

Zelf is Charly Luske overigens erg te spreken over zijn instant hitje: “Te gek dat ik dit project mag aftrappen. Het nummer van Pharrell vind ik sowieso goed. Iedereen wordt vrolijk van dat nummer.”