Spring naar de content

She loved the place

De korte film is bezig aan een opmars. Niet eerder werden er in Nederland zoveel films geproduceerd als in de afgelopen jaren. En toch horen we er maar weinig van. HP/De Tijd biedt talentvolle filmmakers daarom een podium en toont elke week een korte film die de moeite van het bekijken waard is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Deze week: She Loved the Place van Charlotte Apers.

/Film
She Loved the Place is mijn afstudeerfilm. De film gaat over een samenwonend koppel dat heel verschillend tegen de relatie aankijkt. Wat voor de een een reden is voor tevredenheid, is voor de ander een reden om te dromen van een ander leven. Het spel tussen het tegenstrijdige beeld en geluid in deze film maakt dit op een pijnlijke manier duidelijk.”

“Ik heb vier maanden fulltime aan de film gewerkt. De film is frame voor frame getekend op een tekentablet. En dat is nog een heel karwei als je bedenkt dat je ruim twaalf tekeningen nodig heb voor één seconde film. De film is vrij intuïtief tot stand gekomen, ik ben geen planner en schetser. Met een idee voor een verhaallijn en met de scènes in mijn hoofd ben ik aan de slag gegaan. Uiteindelijk heb ik de monoloog van de hoofdpersoon uitgeschreven en aan de hand daarvan de film uitgewerkt.”

“Daniel Carpenter is de vertelstem van de film, en Nuño Gomez heeft de film voorzien van sound design en muziek. De film is inmiddels al op enkele nationale en internationale filmfestivals vertoond en is binnenkort te zien op het themakanaal Cultura24.”

/Filmmaker
Charlotte Apers (Hulst, 1989) studeerde in 2010 af als illustrator aan de Academie Sint Joost in Breda. Na een jaar als freelance illustrator te hebben gewerkt begon het te kriebelen: het maken van bewegende illustraties leek haar nóg leuker dan het maken van statisch werk. Ze ging terug naar school en behaalde in 2012 de master Animation. Momenteel werkt Apers als freelance illustrator en animator aan diverse projecten, onder meer aan een nieuwe animatiefilm.

SHE LOVED THE PLACE (2012)

Bent u een filmmaker en denkt u dat uw werk geschikt is voor deze rubriek? Neem dan contact met ons op.