Spring naar de content

Rik Reimert, zwart-wit

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Rik Reimert.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Rik Reimert (Deventer, 1985) studeerde Vrije Kunst aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Dat hield hij een jaar vol, ‘want ik was achteraf veel te jong voor deze studie’. Na het afronden van de studie journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle werkte hij als windsurfleraar in Griekenland en als kelner in Oostenrijk. Voor HP/De Tijd maakte Rik de afgelopen maanden tien schrijversportretten, die vanaf 2 april 2014 worden tentoongesteld op de derde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Momenteel woont en werkt hij in Duitsland en verdient hij de kost met (portret)tekenen.

Over zijn werk
“Ik houd van analoog. In alle vormen, van muziek tot kunst tot fotografie. Natuurlijk gebruiken we in het dagelijks leven computers, smartphones en tablets – maar is het niet heerlijk om op zondagochtend een lp op te zetten en te genieten het gekraak van de plaat en de prachtige beelden die de hoes sieren? Daarom verkies ik pen en papier boven de computer om mee te werken. Je moet – omdat het analoog is – heel geconcentreerd te werk gaan, het is echt een ambacht. Elke lijn die ik zet is definitief en kan niet meer worden uitgegumd. En daarbij: wat is er mooier dan een zwarte lijn op een vel blanco papier zetten? Niets.”

Meer werk van Rik Reimert vindt u hier.

RR Bruce
Bruce Willis
RR Cees Nooteboom
Cees Nooteboom
RR Clint Eastwood
Clint Eastwood
RR Daan Heerma van Voss
Daan Heerma van Voss
RR daniel Craig
Daniel Craig
RR Donald
Donald Sutherland
RR Francis
Frank Underwood (House of Cards)
RR hanna Bervoets
Hanna Bervoets
RR Nelleke Noordervliet
Nelleke Noordervliet
RR Tommy
Tommy Lee Jones

 

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook