Spring naar de content

‘Prostitutie-tinder’ moet Duitse seksindustrie minder schimmig maken

Het oudste beroep ter wereld is op zijn zachtst gezegd niet het meest glamoureuze. Prostitutie is in veel landen illegaal en speelt zich af op tochtige straathoeken van slechte buurten, en in de landen waar het (gedeeltelijk) legaal is moet veelal een toevlucht gezocht worden tot rosse buurten en schimmige hoerententen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

Dat moet anders kunnen, dachten ze in Duitsland, het enige Europese land waar prostitutie volledig legaal is, en jaarlijks miljarden opbrengt. Terwijl er binnen de Duitse regering stemmen opgaan om de prostitutieregelingen aan te scherpen of het zelfs volledig te verbieden, bedachten Berlijnse ondernemers een App die hoerenloper en hoer makkelijker dan ooit bij elkaar brengt.

De App, genaamd Peppr.it lijkt qua design opvallend veel op het alom bekende Tinder, maar in plaats van gedeelde interesses laten de profielen de prijs voor aangeboden diensten zien. Voor de prostituees is het gratis, de gebruikers van de app betalen per afspraakje 5 tot 10 euro boekingskosten aan de website.

Een van de ondernemers kwam op het idee voor de ontwikkeling van de App na een winterse wandeling over de Oranienburgerstrasse in Berlijn, een bekende plek voor straatprostitutie. Met de komst van Peppr.it willen de makers de seksindustrie een minder shabby imago geven. Ook worden alle prostituees die zich in de app willen verkopen van tevoren telefonisch gesproken, dit om vast te stellen of zij gedwongen worden of niet.

Onderstaand filmpje legt het concept Peppr.it nogmaals uit, compleet met zwoele Duitse vrouwenstem. Binnenkort ook in Nederland?