Spring naar de content

Sophie de Vos: schone schijn

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Sophie de Vos uit Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Sophie de Vos (Harlingen, 1992) is derdejaars student Fine Art aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ondanks haar jonge leeftijd is haar werk al op diverse plaatsen in Nederland tentoongesteld. Vanaf oktober zal haar werk te zien zijn in galerie De Witte Slagerij in Rotterdam Crooswijk.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over haar werk
“In mijn werk speelt het lichaam een belangrijke rol, net als mijn fascinatie voor menselijke interactie. De serie I’M FINE is daar een voorbeeld van. Deze foto’s maakte ik naar aanleiding van de vraag ‘Hoe gaat het met je?’ en het niet altijd oprechte antwoord ‘Goed’. De serie 15 MINUTES OF FAKING bevat dezelfde thematiek, namelijk de collectieve verwachting van het ophouden van schijn. Ik heb een aantal mensen in de fotostudio op een kruk gezet en gaf ze de opdracht een kwartier lang zo overtuigend mogelijk te glimlachen. Het tweeluik dat ik uiteindelijk gemaakt heb, is de ‘before and after’. De glimlach op de eerste foto is vaak nog behoorlijk oprecht, terwijl je in de tweede kunt zien dat de aandacht en het enthousiasme er niet meer zijn.”

Meer werk van Sophie de Vos vindt u hier.

1. SOPHIE DE VOS - I'M FINE 1
I’m fine (1)

 

2. SOPHIE DE VOS - I'M FINE 2
I’m fine (2)

 

3. SOPHIE DE VOS - I'M FINE 3
I’m fine (3)

 

9. SOPHIE DE VOS - PRESSURE OF A DAY
Pressure of a day (1)

 

10. SOPHIE DE VOS - PRESSURE OF A DAY 2
Pressure of a day (2)

 

7. SOPHIE DE VOS - LOST AND FOUND 1
Lost and found (1)

 

8. SOPHIE DE VOS - LOST AND FOUND 2
Lost and found (2)

 

6. SOPHIE DE VOS - LOST AND FOUND
Lost and found (3)

 

5. SOPHIE DE VOS - 15 MINUTES OF FAKING
15 minutes of faking

 

4. SOPHIE DE VOS - 15 MINUTES OF FAKING
15 minutes of faking

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen 
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook