Aangrijpend: moeder van vermoorde Ruben en Julian doet haar verhaal

De Redactie 16 mei 2014 Video

Niet vaak leefde Nederland zo mee met een vermissingszaak als die van Ruben en Julian. Zoekacties met inzet van vrijwilligers werden op verschillende plekken op touw gezet om de vermiste jongens te vinden. Maandag is het een jaar geleden dat hun lichamen werden gevonden.

Nadat hun vader ze op ‘minivakantie’ had meegenomen en zijn levenloze lichaam werd gevonden was de grote vraag: waar zijn de jongen gebleven? Na dertien dagen zoeken wordt de nachtmerrie werkelijkheid: de lichamen van Ruben (9) en Julian (7) worden in een afwateringsbuis in Cothen gevonden. Aan RTV-Utrecht journalist Dennis van Ommeren doet Iris, de moeder van de twee jongens, haar verhaal in een documentaire die aanstaande maandag wordt uitgezonden door de RKK. Gisteravond zat de journalist aan tafel bij RTL Late Night, om te vertellen over het verdriet van Iris en toonde hij enkele fragmenten uit de documentaire, waaronder (onscherpe) camerabeelden van het moment waarop de lichamen van de jongens in het water worden gelegd (vanaf 18 minuten).

De aangrijpende documentaire Het drama van… Ruben en Julian wordt maandagavond 19 mei om 22.10 uur uitgezonden bij de RKK op Nederland 1.

Reageer op artikel:
Aangrijpend: moeder van vermoorde Ruben en Julian doet haar verhaal
Sluiten