Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: ‘Zonder Facebook ben ik liever dood’ & een kosmisch avontuur met Wubbo Ockels

In ons digitale weekblad vindt u de beste artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit een eerder nummer. Eerder dit jaar dook Joris van Casteren in de wereld van het ‘digitale exhibitionisme’. Wat bezielt mensen om werkelijk alles schaamteloos op Facebook te zetten? Dat en meer in een fraai vormgegeven pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

facebook

‘Zonder Facebook ben ik liever dood’
We maken ons zorgen om onze privacy, maar tegelijkertijd geven we op sociale media schaamteloos intieme details uit ons privéleven prijs. In ons februarinummer schreef Joris van Casteren over overenthousiaste Facebookgebruikers, die nauwgezet verslag doen van hun medicijngebruik en liever dood zijn dan te moeten leven zonder Facebook. Lees het complete verhaal in het weekblad.

ANP-924395

Samen met Wubbo
Eind 2010 gaven wij de WUBBO uit, een eenmalig magazine over en vernoemd naar Wubbo Ockels. De carrière van de ruimtepionier, die afgelopen week overleed aan de gevolgen van kanker, liep parellel met de ruimtevaarthobby van Mark Traa. Hij schreef over een kosmisch avontuur dat hij met Wubbo beleefde. Een herpublicatie.

 

119-160x160De masterclasses Nuchterheid van Pieter Weening
Zondag won Pieter Weening een heuse bergetappe in de Giro d’Italia. Best iets om even bij stil te staan: een Nederlander die een bergrit wint in een grote wielerronde, dat komt de laatste tien jaar net zo vaak voor als een ijsbeer die een volle spaarkaart bij de bouwmarkt inlevert. Het aardige van de zege van Pieter Weening was dat hij het resultaat is van een bijna onmenselijke nuchterheid. Frank Heinen legt uit.

airbnb-160x1601

Cashende kamerverhuurders op AirBnB kunnen gang blijven gaan
Aanbieders van huizen op AirBnB in Nederland lijken zich geen zorgen te hoeven maken: een kamer, huis of appartement inzetten als hotel blijft mogelijk. Het gerechtshof in New York oordeelde dat AirBnB geen data van zijn verhuurders hoeft te overhandigen aan de procureur-generaal, en die uitspraak heeft ook consequenties voor de Nederlandse huurders, die zich vooral in Amsterdam bevinden.

Klik op de afbeelding hieronder om het weekblad te lezen.

screenshot