Spring naar de content

Alles (en meer!) wat je nooit wilde weten over alle 736 spelers op het WK

(Ook zeer geschikt voor commentatoren die wel eens wat anders willen!)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Wist u dat…

* De Krooaat Domagoj Vida in de rest van de wereld bekend staat als de knipoog-Kroaat, maar dat hij door zijn ouders ‘De Geit’ wordt genoemd? Een heel toepasselijke bijnaam, als je weet dat Domagoj zes jaar lang in de tuin van de familie Vida werd gehouden en leefde van gras en gebruikte boterhamzakjes.
* De Mexicaan Alan Tulido zijn vriendin Annamaria ten huwelijk wilde vragen door precies boven hun gezamenlijke achtertuin met een parachute uit een vliegtuigje te springen, met de verlovingsring in zijn hand en dat hij toen door een plots opstekende wind kilometers verder in een weiland neerkwam en toen maar trouwde met de boerendochter die hem uit de sloot trok?
* De Kameroenees Edgar Salli negen vingers, elf tenen en een groot rijbewijs heeft?
* De Spanjaard Santi Cazorla de kleinste speler ter wereld is met die naam?
* De Chileen Johnny Herrera een zus heeft die sprekend op Jet Bussemaker lijkt, al zegt Johnny daar zelf over: ‘Niet iedereen die blond is, niet bovenmatig intelligent en geen maat kan houden met de lipstick lijkt automatisch op Jet Bussemaker’?
* De Australiër Mitchell Langerak zijn naam heeft veranderd? Hij heette oorspronkelijk Moussa Kalisse – geen heel veel voorkomende naam in Perth – maar stelde dat hij niet de rest van zijn leven wilde blijven rondlopen met de naam van iemand die – verdienstelijk of niet – als voetballer niet verder is gekomen dan Sparta en Dordrecht.
* De Colombiaan Victor Ibarbo als kind op de markt van Medellin stond met diamanten, Bassie & Adriaan-videobanden en vers fruit? En dat zijn nering pas werkelijk succesvol werd toen hij zich ging specialiseren in videobanden van commercieel ingestelde kinderduo’s, zeker toen Ernst & Bobbie erbij kwamen?
* De Uruguayaan Gaston Ramirez weliswaar opvallende gelijkenissen vertoont met Kapitein Ortega (die postuum bekend werd als ‘de enige echte ontdekker van de Snorkels’ en daar recentelijk een kleine buste in het havenmuseum van Montevideo voor ontving), maar voor zover bekend toch echt geen familie is?
* De Japanner Shuichi Gonda een kattenmens is, maar helaas ook erg allergisch?
* De Costa Ricaan Randall Brenes bij een Nederlands staatsbezoek ooit eens prinses Margriet onderkotste? Hij was toen nul jaar en zeven maanden oud en Oranjekenner Cees Fasseur zou enkele jaren geleden off the record hebben gehoord dat de jurk ondanks veelvuldig wassen altijd zurig is blijven ruiken en uiteindelijk voor een goeie prijs is overgedaan aan het Belgische koningshuis.
* De Zwitser Tranquillo Barnetta ‘eerlijkheid en humor’ zoekt in zijn toekomstige echtgenote, en dat ze er bij voorkeur ook een beetje acceptabel uit moet zien?
* De moeder van Italiaan Lorenzo Insigne Francesca Bandalamenti heet, maar daar professioneel verder niets mee doet?
* De Ecadoriaan Jefferson Montero van opleiding mime-acteur is, en dat hij in de oefenwedstrijd tegen Nederland op onnavolgbare wijze zowel voor als na de rust een hattrick mimede zonder daarbij ook daadwerkelijk in het veld te staan?
* De Griek Dimitris Salpingidis thrillers schrijft onder het pseudoniem Monique Grufter? De boeken spelen zich af tegen de achtergrond van een rustig Grieks vissersdorpje waar de ene toerist na de andere het loodje legt. Er is ook nog iets met een oude legende.
De thrillerserie ‘Moorden in het zand’ van Monique Grufter (deel 1: ‘De klapstoel klapt altijd tweemaal’) worden uitgegeven door Salpingidis Publishers, Heraklion, Griekenland.
* De Colombiaanse doelman Faryd Mondragon twee kinderen bij drie vrouwen heeft?
* De Ivoriaan Souleyman Bamba al jaren in een juridisch gevecht is verwikkeld met de erven Ritchie Havens?
* De Brit Fraser Foster cum laude promoveerde in de filosofie op Oxford en dat hij zijn proefschrift over het begrip ‘tabula rasa’ blanco inleverde? Professor Foster is een van de meest geciteerde filosofen van zijn tijd.
* De Fransman Raphael Varane vijf jaar geleden meedeed aan het Franse songfestival met zijn zelfgeschreven discosong ‘Le lelele La lalala L’ l’ l’ l’’?
* De Nederlander Tim Krul – als hij echt moet kiezen – liever Freek heeft dan Youp, maar dat hij vindt dat het cabaret als kunstvorm zich het laatste decennium onvoldoende heeft ontwikkeld om nog relevant te zijn?
* De Argentijn Angel di Maria bij Starbucks altijd de naam ‘Lionel Messi’ opgeeft, gewoon, omdat hij dol is op practical jokes?
* De Iraniër Khosro Heydari Stefan de Vrij niet zozeer als een dierbare vriend beschouwd, maar meer als een goede collega waar hij tot zojuist nog nooit van had gehoord?
* De Duitser Ron-Robert Zieler in iedere stad waar hij komt bij de Chinees nummer 39 neemt, maar dat hij dat niet onmiddellijk ‘conceptuele kunst’ zou noemen, al begrijpt hij het wel als andere mensen het wel zo zien?
* De zoon van Portugees Beto niet Alfa heet, maar heel gewoon Jantje?
* De Amerikaan Geoff Cameron vindt dat het derde seizoen van de comedyserie ‘New Girl’ stukken minder is, maar dat hij desondanks blijft kijken, omdat hij de stijl van Zooey Dechanel gewoon inspirerend vindt?
* De Belg Sammy Bossut ooit Brief van de Week was in de Donald Duck, toen hij schreef over de dood van zijn hond, die zelf overigens van niets wist?
* De Nederlander Terrence Kongolo zijn zaterdag altijd begint met de column van Bas Heijne?
* De Rus Alexei Jonov het zo ondertussen wel een beetje gehad heeft met al die artikelen en boeken en documentaires waarin de twintigers van vandaag van allerlei wissewasjes en luxeproblemen een quarterlife crisis kleien?
* De Algerijn Carl Medjani na het WK nog veertien andere grote toernooien achter elkaar gaat spelen om geld op te halen voor mannen met vrouwenvingers en dat u hem kunt sponsoren via zijn Facebookpagina?
* De Ghanees John Boye alleen tatoeages laat zetten die ook werkelijk een bijzondere betekenis voor hem hebben?
* De Nigeriaan Victor Moses niet begrijpt dat je een Big Mac kiest als je ook een Whopper kan nemen?
* De Fransman Loic Remy social media altijd asocial media noemt, omdat hij het idee heeft dat mensen niet meer echt met elkaar in contact staan?
* De Japanner Keisuke Honda ooit in Venlo een Kruidvat binnenliep en sindsdien een getourmenteerde uitdrukking op z’n gezicht heeft?
* De Braziliaan Jefferson zich ingeval van ernstige calamiteiten even kort terugtrekt in een telefooncel en er dan even later uit komt als SuperJefferson, een assistent-scheidsrechter die kan vlaggen? Hij maakt een einde aan alle kwaad, mits de bal de lijn in z’n geheel (!) heeft gepasseerd.