WK-onderzoek: nóg irritanter dan reclame? De voor-, na- en tussenbeschouwingen

De Redactie 13 jun 2014 Media

Zelfs wanneer u als voetbalhater deze tips ter harte neemt kunt u niet om de WK-inhakers heen. Ook in de onderzoekswereld wordt er natuurlijk op ingesprongen.

Zo weten we dankzij Maurice de Hond dat 54 procent van de mensen die ‘doorgaans kijken naar sportprogramma’s op tv’ tijdens dit WK ‘een groot deel van de wedstrijden’ gaat bekijken.  En we weten ook dat 1 procent van de mensen die ‘zo min mogelijk naar sportprogramma’s op tv kijkt’ denkt dat Italië wereldkampioen wordt. Echt enorm bedankt Maurice!

Maar hoe irritant de juichpakkenreclames ook zijn, uit onderzoek van Eén Vandaag blijkt dat we ons nog meer storen aan die eeuwigdurende voetbalbeschouwingen (‘we’ zijn in dit geval 1585 jongeren, maar zijn we niet allen jong geweest?). 43 procent kan de ‘deskundigen’ wel schieten, waar het reclamegeweld op 38 procent blijft steken. Voor uw begrip: Nederland speelt vanavond om 21.00 uur, de NOS begint om 19.55 met de voorbeschouwing – los van alle berichtgeving op de speciaal ingerichte WK tv- en radiokanalen.

Dat moet toch pijnlijk zijn voor de NOS-presentatoren en -analisten, om een grotere ergernis te zijn dan Roy Donders met z’n juichpakken.

Reageer op artikel:
WK-onderzoek: nóg irritanter dan reclame? De voor-, na- en tussenbeschouwingen
Sluiten