Spring naar de content

Twitter-analyse: de Verenigde Staten speelden op het WK tegen de ‘nazi’s’

Twitter ging uit z’n dak tijdens de WK-wedstrijd van de Verenigde Staten tegen Duitsland gisteren. De Duitsers werden de hele wedstrijd lang voor nazi’s uitgemaakt, vooral toen Duitsland het winnende doelpunt scoorde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

De mensen achter Regressing hebben Twitter op de avond van de wedstrijd gemonitord op het gebruik van de woorden ‘nazi’ en ‘nazi’s’. Er werden tijdens de wedstrijd meer dan 30.000 tweets verstuurd waarin de Duitsers nazi’s werden genoemd. Dat zijn 3,4 nazi-vergelijkingen per seconde.

regressing_nazi

Het ‘hoogtepunt’ van de nazi-vergelijkingen was vlak na de goal van Thomas Müller: toen werden er meer dan 20 nazi-tweets per seconde getwitterd. Müller zou niet misstaan in een nazi-uniform twitterde er een:

Gezellig hoor. Dat belooft nog wat voor als de Duitsers de achtste finale winnen en doorstoren naar de kwartfinales, de halve finale en misschien zelfs de finale. Dan twitteren niet alleen gefrustreerde Amerikanen dat de Duitsers nazi’s zijn, maar de halve wereld. Jongens, kunnen we niet gewoon normáál met elkaar omgaan?