Spring naar de content

Waarom de Amerikaanse voetbalfans nu Oranje steunen

Niet iedereen buiten de landsgrenzen haat ons voetbalelftal. Sterker: er zijn zelfs weer buitenlanders die het poldercatenaccio omarmen. Als het aan de Wall Street Journal ligt, stappen Amerikaanse voetbalfans – en dat zijn er sinds kort tientallen miljoenen – na de heroïsche uitschakeling van Team USA massaal over naar Oranje. Al heeft de reden daarvoor weinig met voetbal te maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Amerikanen moeten volgens Almar Latour, executive editor bij de zakenkrant, wel sympathie voor Nederland hebben omdat onze vlaggen dezelfde kleuren dragen. Ook is er sprake van gedeelde smart: net als de Amerikanen verloren ook wij van de Belgen. In de 1830’s welteverstaan.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Andere reden om Nederland te steunen: onze internationals hebben gemakkelijk te onthouden namen als Wesley, Nigel, Daley en Memphis. En, als uitsmijter, de geuzennaam yankee is een afgeleide van het Nederlandse Jan-Kees.

Duidelijk: de steun van de yankees hebben we. Net als zeventig jaar geleden. Op naar een finale Duitsland-Nederland!

(O ja, Almar Latour is Nederlander. Maar dat had u vast al geraden. Zijn artikel leest u hier.)