Spring naar de content

De ‘dure’ smaak van Talibanstrijders

Parfum, Head & Shoulders shampoo en Dove zeep. Typisch Westerse producten om uzelf op te kalefateren, maar ook de Talibanstrijders blijken er dol op. Zo vertelt de Pakistaanse winkelier Rasheed Rehman aan de BBC.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

In Pakistan, vlakbij de Afghaanse grens, had Rehman een grote winkel waar hij van alles verkocht. Hij verdiende goed en de Talibanstrijders waren zijn beste klanten. Afdingen deden ze niet. ‘Ze hielden van buitenlandse goederen, geïmporteerde parfums met een sterke geur’, zegt Rehman. Hij reisde er speciaal voor naar Islamabad en Lahore om ervoor te zorgen dat hij de juiste producten in zijn winkel had. Want: ‘Van Pakistaanse producten hielden ze niet’.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dus Rehman kocht Head & Shoulders, Dove en tighty whities in. Toen de luchtaanvallen in zijn omgeving begonnen, sloeg hij op de vlucht. Nu werkt hij in de bouw om rond te komen. Hij is niet de enige winkelier die Taliban als klanten had. Kleermaker Sohail Masih vertelt dat de terroristen bij hem langs kwamen en gaven bergen met geld uit. ‘Soms hele weeklonen in één keer’, aldus Masih.

Nu iedereen op de vlucht slaat zal de Taliban ergens anders aan lekkere luchtjes moeten komen. Misschien moeten we de verkopers een handje helpen en samen met de voedsel- en kledingpakketten speciale Talibanpakketjes samenstellen. Een gat in de markt voor webwinkels?

Onderwerpen