Spring naar de content

Jozias van Aartsen opeens erg daadkrachtig: strandtent moet sluiten om xtc-pilletjes

Voor het ingrijpen bij, en tegenhouden van demonstraties wilde burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag aanvankelijk niet terugkeren van zijn vakantie, maar nu hij dat inmiddels wél heeft gedaan toont hij zich plotseling erg daadkrachtig. Een grote strandtent moet dicht vanwege aangetroffen XTC-pillen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sjoerd Hartholt

Whoosah, een strandtent aan het Zwarte Pad, moet zijn deuren sluiten na een inval van de politie, twee weken geleden. Tijdens een technofeest werd er een dealer aangehouden die 26 XTC-pillen bij zich had. Iets dat wel vaker gebeurt bij technofeesten, maar eigenaren voornamelijk boetes oplevert. Van Aartsen is echter onverbiddelijk: het komende half jaar moet de tent dicht.

Vijftig medewerkers op straat
En dat heeft behoorlijk grote gevolgen: er komen maar liefst vijftig medewerkers op straat te staan en alle boekingen in de populaire club moeten worden afgezegd. De eigenaar Barend van Beek toont zich tegen Den Haag FM erg bedroefd over de zaak: “Er werd door de gemeente gezegd dat ik het niet als straf moet zien, maar zo voelt het wel. De gevolgen zijn enorm. Iedereen staat op straat.” Volgens Van Beek wordt de tent snel afgebroken. “Ik ben er inmiddels wel een beetje klaar mee.” Naast Whoosah is ook club De Karavaan gesloten. “Het ziet er bedroefd uit, twee zaken waar hekken omheen staan.”

Van Aartsen lijkt na zijn vakantie tijdens één van de meest besproken periodes in Den Haag er dus weer helemaal klaar voor. Inmiddels is ook een ander zwaar besluit genomen: een nieuwe demonstratie in de Schilderswijk wordt verboden, dat wordt vermoedelijk vanavond bekendgemaakt. De burgervader die ondanks alle ophef in zijn stad de boel lekker de boel liet en weigerde om terug te keren van zijn vakantie, toont zich na zijn terugkeer dus behoorlijk besluitvaardig.