Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: op vakantie in eigen huis

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. Deze week is dat Groeten uit Balconia. Waarom zou je op vakantie gaan naar een ver buitenland als je het thuis ook heel gezellig kunt hebben? Bekentenissen en tips van een thuisblijver.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Daarnaast schrijft Frank Heinen over voetballen in de regen, vragen we ons naar aanleiding van de dood van Robin Williams af of de media wel zo gedetailleerd over zelfmoord moeten berichten en leest u over de verheerlijking van seksueel misbruik in de modefotografie. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u ook op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.

Nederland,Tiel, 07-03-2014  , Mensen zitten op hun balon  te genieten van de zon, hun  , foto:Koen Verheijden.Groeten uit Balconia
Waarom wil iedereen toch altijd maar op vakantie? Thuis op het balkon of op het erf is het ook goed toeven. Frans van Deijl, zelf een thuisblijver, geeft in ons gratis digitale weekblad tips en tricks voor de ultieme staycation. “Eigenlijk hoogst zelden had ik het echt naar mijn zin daar op de bakplaat in de tropen, bij die zandbak vol dronken Engelsen, in die kartonnen hut waar je de buren ’s nachts tekeer hoorde gaan. Vanaf de eerste dag dat ik ergens was, telde ik al af. In een weekje Kreta verveelde ik me meer dan in alle thuisvakanties bij elkaar.”

Nieuwe campagne NS doorslaand succes!ns-160x160 (1)
Met de komst van de OV-chipkaart snappen steeds minder mensen hoe ze een treinkaartje moeten kopen. Het nieuwe, ingewikkelde ticketsysteem is met name voor ouderen en toeristen een regelrechte nachtmerrie. Juist daarom is het systeem voor de gemiddelde reiziger een zegen, schrijft Johanna Geels. 

Robin-Williams-160x160Robin Williams
Deze week maakte acteur en komiek Robin Williams (63) een eind aan zijn leven. De media berichtten uitgebreid over zijn dood. Nieuwsbronnen als Nu.nl, de Volkskrant en Het Parool schreven zelfs in geuren en kleuren hoe de zelfdoding was geschied. ‘Onverantwoordelijk’ noemen zelfmoorddeskundigen dat. De media moeten meer terughoudend zijn met het verspreiden van dergelijke afschuwelijke details.

Glamourgangbangsindia2-160x160
In de jaren vijftig gebeurde het al: het verheerlijken van seksueel misbruik in fotoseries. Maar ook anno 2014 lijkt dit in modeland nog door de beugel te kunnen. Deze week kwam weer zo’n fotoserie uit de categorie glamourgangbang bovendrijven. In de shoot van modefotograaf Raj Shetye uit Mumbai, The Wrong Turn getiteld, probeert een prachtig opgemaakt en aangekleed model een handjevol grijpgrage kerels van zich af te schudden. 

Online magazine week 33 cover