Spring naar de content

Nieuwe studie op Cambridge: word ‘doctor in de chocolade’

Doctoren en professoren zijn er voor veel verschillende vakgebieden. Het is zo gek niet te bedenken, of een universiteit heeft er wel een docent voor. Toch heeft de universiteit van Cambridge nu wel een heel opmerkelijke vacature uitgeschreven. Ze zijn namelijk op zoek naar een doctoraalstudent die chocolade gaat bestuderen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jesse Voorn

Chocolade fascineert. Al decennia lang. De Indianen gebruikten het vroeger al en dat is vermoedelijk ook de reden dat ontdekkingsreiziger Columbus de cacaobonen als eerste naar Europa bracht. Er zijn zelfs films over het goedje gemaakt en geen vrouw biedt er weerstand tegen. Chocolade is het ultieme snoepgoed, dat nu zelfs zijn eigen doctor gaat krijgen. Het departement Chemische Ingenieurswetenschappen en Biotechnologie aan de Britse Universiteit Cambridge is op zoek naar een kandidaat voor een doctoraatstudie naar chocolade.

Er zijn natuurlijk wel enige eisen waar de student aan moet voldoen. Allereerst moet die natuurlijk graag chocolade eten. Maar wie denkt zijn droombaan zo snel te vinden, komt bedrogen uit. De kandidaat moet namelijk ook al een wetenschappelijke opleiding in chemie, fysica of ingenieur hebben en wiskundig goed onderlegd zijn. Tijdens de studie van drie-en-een-half jaar zal de doctor in spe zich bezighouden met het warmteproces van chocolade en moet er een antwoord komen op de vraag hoe het smelten van chocolade in een warm klimaat te voorkomen is.

Dus zelfs als u een hele reep Toblerone op kunt en het verschil kunt proeven tussen rode en blauwe M&M’s, hoeft dit nog niet te betekenen dat u gekwalificeerd voor de baan bent. Bent u dat wel, dan kunt u zich nog tot 28 augustus aanmelden. U moet overigens wel burger van de EU zijn. Het doctoraat begint in januari 2015.