Spring naar de content

Nieuw: nagellak tegen verkrachting

Amerikaanse studenten hebben een bijzondere nagellak ontwikkeld die kan voorkomen dat vrouwen na een avondje stappen worden gedrogeerd en verkracht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Gerben Vlasveld

Het is een bekend scenario waarvoor veel wordt gewaarschuwd: een jonge meid of vrouw laat zich de mannelijke aandacht welgevallen en accepteert tijdens een avondje stappen de drankjes die haar worden aangeboden. Om er vervolgens achter te komen dat bier niet de enige substantie in haar glas is geweest en een gezellig praatje niet het enige doel van haar gesprekspartner.

Omdat het voor de dames in kwestie vaak onmogelijk is om ter plekke te achterhalen of hun drankje ‘veilig’ is, heeft een groep Amerikaanse studenten een uitermate subtiele manier ontwikkelt waarop ze hun drankje kunnen controleren op de meest voorkomende verkrachtingsdrugs. Door middel van de speciale nagellak die van kleur verandert wanneer hij met drugs in contact komt, kan een vrouw zich eenvoudig vergewissen van de  intenties van de charmeur.

Met de ontwikkeling van de nagellak lijkt het eerste serieus bruikbare product voor on the spot drugsdetectie te zijn ontwikkeld. Toegegeven: er is recent al een apparaatje ontwikkelt dat dezelfde functie vervult, maar wij raden onze lezeressen aan om te kiezen voor de nagellak-optie. Als u op de vriendelijke geste van het andere geslacht reageert door wantrouwend een stuk computer in het glas te hangen, zal de romance in de dop waarschijnlijk een vroegtijdig einde vinden. Dan toch liever een wantrouwend doch elegant roerbeweginkje met de top van uw vinger.