Spring naar de content

Go Back To The Desert – Sanja Marušić

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Sanja Marušić uit Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Sanja Marušić (Amsterdam, 1991) studeerde in 2013 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag in de richting fotografie. Dit jaar maakte ze samen met haar vriend (die bassist is bij Go Back To The Zoo) een roadtrip door de woestijn van Californië. Onderstaand werk is daar een selectie uit.

Over haar werk
“De fotoserie California is always on my mind gaat over jong zijn, en de vrijheid voelen om alles te kunnen doen en overal heen te gaan. Je enthousiast en levendig voelen, maar tegelijkertijd het gevoel klein en eenzaam te zijn in deze vreemde landschappen. Een van mijn inspiratiebronnen is de Britse kunstenaar David Hockney. (De titel van de fotoserie is een quote van hem.) Hij vertrok in 1964 als jonge schilder naar Californië en schilderde alles wat hij zag. Als buitenstaander. Het is vaak makkelijker om een land vast te leggen voor iemand die er oorspronkelijk niet vandaan komt dan voor inwoners zelf. Ik merk dat dit voor mij ook een goede werkwijze is. Ik word vooral geïnspireerd door mijn omgeving en ik kan deze veel helderder zien als ik op reis ben. Californië trok Hockney aan door het exotische, de palmbomen. Maar tegelijkertijd ook de weelde van de omgeving in contrast met de dorre woestijn. Ook ik vind dit het meest aantrekkelijke van deze streek. Daarnaast is het licht daar heel filmisch. (Hoe kan het ook anders met de filmindustrie die daar floreert). Het vele zonlicht, de harde schaduwen en de blauwen luchten – voor mijn werk is het ideaal.”

Meer werk van Sanja Marušić vindt u hier.

20140313DSC_0357_2DSC_0411DSC_1279DSC_8573DSC_8854DSC_9259DSC_9318DSC_9598DSC_9643
Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.