Spring naar de content

Een betere wereld begint in bed (of bij een vingercursus voor mannen)

Bij mannen zit seks voornamelijk tussen de benen, bij vrouwen tussen hun oren. Dat weet (bijna) iedereen. Ook weet (bijna) iedereen dat het voor vrouwen dus iets ingewikkelder is om seksueel opgewonden te raken. Bij vrouwen moet je die dingen een beetje omfloerst omkleden. Etentje, bloemetje, kaarsje, hullie weet wel, van die zwijmelshit. Kunnen vrouwen niks aan doen, ligt aan een foutje in de bouwtekening.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Johanna Geels

De clitoris (het belangrijkste klaarkomcentrum, zeg maar) ligt nu eenmaal te ver van de plek af waar het allemaal gebeurt. Wij hebben dus naast wat ‘psychische ondersteuning’ om zin te krijgen óók een man nodig die weet wat-ie met zijn handen moet doen, want zeventig tot tachtig procent van de vrouwen komt door alleen penetratie niet klaar. Is dat heel erg? Volgens mij niet. Mannen en vrouwen moeten iets meer hun best doen, maar maakt dat seks niet alleen maar leuker? Het heeft wel wat, je samen creatief naar een hoogtepunt knooien.

Hypoactive Sexual Desire Disorder
Maar nee, er moet weer geld worden verdiend, en waar verdien je beter geld mee dan met seks? Ellende. Middeltjes tegen ellende. Dus kwam meneer de dokter Adriaan Tuiten met een ziekte op de proppen. En niet zomaar een ziekte, een seksziekte! Hypoactive Sexual Desire Disorder, om precies te zijn. HSDD. Gelukkig liet hij ons vrouwen niet aan ons lot over, hij ontwikkelde er direct een middel voor: de Lustpil. Fijn, hoor, want volgens Tuiten lijdt 43 procent van de vrouwen aan de opwindstoornis. Mijn god, dat is bijna de helft van alle vrouwen. Ik loop nu heel anders door de supermarkt. Ineens scan ik elke vrouw automatisch op eventuele opwindproblematiek. Zou zij? Ze loopt wel een beetje met afgemeten pasjes. Zou zij? Ze trekt best een zuinig mondje. En wat zouden ze over mij denken?

Vrouwen, zeg wat je lekker vindt!
Volgens seksuologen praat het lustpillenbedrijf van Adriaan Tuiten, Emotional Brain, vrouwen de stoornis aan en is er sprake van ‘medicaliseren’. Maar ja, dat weten de meeste vrouwen ook allang. Het is niet voor niets dat je bij het ene vriendje na een kwartier gillend klaarkomt en bij de ander na uren zwoegen nog steeds verveeld naar het plafond ligt te staren, onderwijl denkend aan wat je morgen aan zult trekken. Waarmee ik trouwens niet wil zeggen dat het alleen aan de man ligt. Want dat is niet waar. Vrouwen hebben hier een grote rol in. Zij weten precies wat zij lekker vinden, ze moeten het alleen wel durven zéggen. En daar gaat het vaak mis. Ze houden hun mond dicht. Uit schaamte.

Vingercursussen
Ik pleit dan ook voor een geheel nieuwe aanpak. Vrouwen zetten hun gêne opzij en mannen gaan op vingercursus. Gewoon met z’n allen in een groepje met een stoffen of plastieken vagina een beetje experimenteren. Onder leiding van een vingercoach natuurlijk, die alle fijne kneepjes van het vak kent. Eerst een tijdje mannendingen doen, wat jagen, klootschieten, trommelen of zo, en dan aan het werk. Ik weet zeker dat, als alle mannen zo’n cursus zouden volgen, het hele probleem snel is opgelost en die hele HSDD als sneeuw voor de zon verdwijnt. Wel jammer voor meneer Tuiten; die had zichzelf natuurlijk al rijk gerekend, maar misschien kan hij zich laten omscholen tot professionele vingeraar?

Bed-peace
Het lijkt mij persoonlijk geweldig. Al die gelukkige, stralende vrouwenkoppies overal, tevreden mannen, relaties die grandioos opbloeien. Ik durf zelfs te zeggen dat als dit doorgevoerd werd heel Nederland gelukkiger zou worden. De wereld. John Lennon en Yoko Ono begrepen dit in de jaren zestig al. Stay in bed! Bed-peace. Oftewel: een betere wereld begint in bed. Yeah.