Spring naar de content

Entertainment terwijl u wacht: het dansende stoplicht

We doen het allemaal, iedere dag weer. Bij de bushalte, de dokter of tandarts, gewoon thuis of voor het stoplicht. Wachten. Een mens wacht gemiddeld een half uur per dag, en dat zijn 607 dagen in uw leven (ervan uitgaande dat u 80 jaar oud wordt). Een klein, maar daarom niet minder vervelend, percentage van dat wachten gebeurt op de hoek van de straat, bij het voetgangersstoplicht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

En omdat wij mensen niet de meest geduldige wezens zijn, is dit voor voetgangers een gevaarlijke positie. Dat kan veiliger, dachten ze bij autobedrijf Smart (u weet wel, dat merk van die kleine, net-niet-invalidewagentjes) en dus kwamen ze met een innovatief idee: het dansende stoplicht.

Jawel, het welbekende rode stilstaande of groene lopende mannetje gaat een show voor u opvoeren terwijl u wacht. Sterker nog: het dansje van het poppetje is verderop opgenomen in een speciaal daarvoor gebouwde kamer, met behulp van de moves van echte mensen, en wordt vervolgens op een stoplicht in het Portugese Lissabon geprojecteerd.

Het resultaat: verbaasde mensen en enthousiaste reacties, maar uiteindelijk wordt het doel van het bedrijf bereikt. Mensen blijven massaal staan om naar het dansende poppetje te kijken, sommigen gaan zelfs meedoen. Hoewel overduidelijk een marketingfilmpje van het bedrijf, is het een goed uitgewerkt idee en voor grote steden misschien wel het overwegen waard. Wellicht als Amsterdams antwoord op het welbekende Berlijnse mannetje met de hoed?

Onderwerpen