Spring naar de content

Het matige haar van Willem-Alexander en wat eraan te doen

Het zit koning Willem-Alexander ook niet mee: zijn de discussies over zijn gruwelgebit eindelijk gaan liggen, begint de serieuze pers over zijn kapsel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Vanochtend gooit Volkskrant-columnist Peter Buwalda een steen in het water. Over ‘haarproblemen’ schrijft hij: “Hoe vervelend dat is, kun je zien aan Koning Willy, die ik bewonder en trouw ben, zij het tot aan zijn haargrens. Beatrix, die had tophaar. Willem-Alexander heeft matig haar. Tja, je kunt niet alles erven.”

De schrijver heeft een oplossing in huis: “Ik ben geen kapper, maar mijn gevoel zegt dat Willy het te goed wast, net als Balkenende vroeger. Het geheim van Soestdijk kan best wel eens wezen dat er op de rug van de majesteit een enorme flacon Andrélon hangt, een paar liter tarweshampoo die middels slangetjes en pompjes continu over in haarwortels wordt gedruppeld, gewoon omdat hij het waard is, maar ook opdat de Koninklijke bloempot tijdens de hele troonrede braaf blijft glanzen, bijna alsof er ’s avonds nog ergens een mis moet worden gediend, terwijl Máxima naar Rome vliegt om te dansen met die hufters van La Grande Bellezza.”

Wellicht slaat Buwalda enigszins door, maar zijn vermoeden dat onze koning zijn haar te goed wast, zou weleens kunnen kloppen. De koning doucht namelijk soms wel drie keer per dag, zo wist Elsevier in 2008 te melden. “Wel zegt Willem-Alexander altijd netjes de kraan dicht te draaien als hij zijn tanden poetst.”

Duidelijk. De koning moet minder wassen en meer poetsen. Dan zien zijn onderdanen er volgend jaar op de Nationale doe-je-kapsel-als-koning-Willem-Alexander-dag voor de verandering eens goed uit.