Spring naar de content

Eeuwenoude tunnel onder Mexicaanse spookstad ontdekt

Archeologen hebben een eeuwenoude tunnel ontdekt onder de historische Mexicaanse stad Teotihuacan. Mogelijk ligt daar een koninklijke graftombe verborgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: EOS Wetenschap

De tunnel, die aanvankelijk door robots werd verkend, bevat zo’n 50.000 objecten. De ingang van het complex werd al in 2003 ontdekt, maar pas nu wist het archeologieteam onder leiding van de Mexicaanse onderzoeker Sergio Gomez Chavez tot in de eigenlijke tunnel door te dringen.

ANP-29797697

De geheime gang is zo’n 1.800 jaar oud en loopt onder de Tempel van de Gevederde Slang. Tal van sieraden, sculpturen, kunstwerken en snijwerktuigen geven blijk van de rijke cultuur die heerste in de historische stad Teotihuacan.

Volgens Gomez wijzen de vele offers erop dat er wel eens een royale graftombe verborgen zou kunnen liggen. Die hopen ze binnenkort ook daadwerkelijk te vinden.

ANP-29797724

Teotihuacan was vroeger het centrum van een uitgestrekt Mexicaans rijk, dat invloed uitoefende over een gebied van ettelijke duizenden kilometers. 1.300 jaar geleden werd de stad plotseling en om nog onbekende reden verlaten.

Onderwerpen