Spring naar de content

Zien: zo springt politiek Den Haag bovenop (de moeder van) Van Rijn

Het was het gesprek van de dag gisteren, het optreden van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) de avond ervoor bij Pauw. Nadat zijn vader min of meer per ongeluk met een interview in het AD was terechtgekomen waarin de schrijnende situatie in het verzorgingshuis van de moeder van Van Rijn wereldkundig werd gemaakt, wist Van Rijn in het tv-programma niet te overtuigen: hij had het vooral over hoe groot het probleem was en dat het ingewikkeld was om op te lossen en dat dit probleem voor de lange termijn structureel moet worden opgelost.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Voor de Tweede Kamer was het aanleiding bovenop de moeder van staatssecretaris Van Rijn te springen. Waar het om de zorg gaat politiek gewin is te halen, gaat niets te ver. De SP overweegt het vertrouwen in de bewindsman op te zeggen naar aanleiding van het Pauw-interview, het CDA heeft oplossingen die al morgen kunnen worden ingevoerd en de huidige situatie sterk verbeteren (budgetneutraal, hoeft niks voor te worden gedaan verder).

De moeder van de staatssecretaris is aanleiding om het debat naar voren te halen voor Mona Keijzer (CDA) en dus ziet het ernaar uit dat de staatssecretaris het Pauw-debat binnen nu en twee weken nog eens dunnetjes over mag doen. En nu moet u echt niet denken dat die Tweede Kamerleden dat leuk vinden om de staatssecretaris zo persoonlijk in een politiek gevecht te betrekken. Fleur Agema, zorgwoordvoerder van de PVV: “Ik vind het altijd lastig om over zulke persoonlijke situaties te praten. Waar ik het over wil hebben is het schrappen van de vele regels zodat de mensen in de zorg weer tijd hebben voor zorg.”