Spring naar de content

Massamoordenaar Charles Manson geeft ja-woord aan 54 jaar jongere vrouw

Hij is een van de bekendste en meest beruchte massamoordernaars uit de geschiedenis van Amerika. Ook nu, op 80-jarige leeftijd, houdt Charles Manson de gemoederen weer flink bezig. De oud-sekteleider gaat namelijk trouwen. Hij heeft toestemming gekregen voor zijn huwelijk met de 26-jarige Afton ‘Star’ Burton.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Charles Manson zit al ruim veertig jaar achter de tralies. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op zeven mensen in 1969. Een van zijn slachtoffers was actrice Sharon Tate, de vrouw van regisseur Roman Polanski, die op dat moment zwanger was. Maar nu heeft de bejaarde crimineel een vrouw aan de haak geslagen, de 26-jarige Afton Burton, die ook wel luistert naar de naam Star.

manson640

(Foto via Manson Direct)

De twee kennen elkaar al bijna tien jaar en de jonge vrouw zoekt hem regelmatig op in de gevangenis. Ze is zo’n negen jaar geleden zelfs naar Corcoran, Californië verhuisd, waar de gevangenis van meneer Manson staat, om bij hem in de buurt te kunnen zijn. Burton is namelijk idolaat van de massamoordenaar. Ze onderhoudt zelfs enkele websites over Manson, waarop ze voornamelijk een pleidooi houdt voor zijn onschuld. Daar gelooft ze namelijk heilig in. Door met hem te trouwen, is ze familie en denkt ze informatie over hem te krijgen, die ze nu niet krijgt.

Vorig jaar ging het gerucht van de bruiloft al, maar ontkende Manson in alle toonaarden. “Dat is klinkklare onzin,” zo reageerde hij in een interview. De aanstaande bruid heeft het nieuws inmiddels bevestigd. “Jullie mogen weten dat het waar is, het gaat echt gebeuren”, aldus een gelukkige mevrouw Manson in spé. Tegen persbureau AP zegt ze dat ze in december met Manson gaat trouwen. “I love him,” zegt ze nog.

In Californië mogen gevangenen trouwen in de bezoekersruimte van gevangenissen. Normaal mogen daar ook familie en vrienden bij zijn, maar in het geval van Manson gaat dat feest niet door. Ook zullen de tortelduifjes elkaar alleen in de gevangenis kunnen zien, want Manson komt op zijn vroegst in 2027 weer in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Twaalf eerdere verzoeken daartoe zijn allemaal afgewezen.