Spring naar de content

Harper Lee komt na halve eeuw met vervolg op To Kill a Mockingbird

Vandaag kondigde de uitgever van To Kill a Mockingbird aan dat er deze zomer een nieuw boek van Harper Lee zal uitkomen. Het heet Go Set a Watchman en speelt zich af op het moment dat Scout Finch, de protagoniste van To Kill a Mockingbird, volwassen is en terugblikt op haar jeugd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Fabienne Meijer

De roman is al in de jaren vijftig van de vorige eeuw geschreven. Volgens uitgever Harper Collins had Lee, nu 88, dit boek als eerste geschreven, maar werd ze door haar redacteur gevraagd het boek te herschrijven vanuit het perspectief van Finch. Van de klassieker die daaruit volgde, werden wereldwijd meer dan veertig miljoen exemplaren verkocht.

Harper heeft na To Kill a Mockingbird geen enkel boek meer geschreven. Go Set a Watchman wordt dus de tweede roman die van haar verschijnt. Harper Collins wil er zo’n twee miljoen exemplaren van laten drukken. Harper Lee wist in eerste instantie niet eens dat de oorspronkelijke versie van het manuscript nog bestond. “Na lang aarzelen heb ik het toevertrouwd aan een aantal mensen die ik vertrouw. Gelukkig waren zij positief over het boek en vonden ze het publicabel. Ik ben verbijsterd dat dit boek na al die tijd alsnog zal worden uitgegeven.”