Spring naar de content

Strijd over illegale immigranten VS nog niet beslecht

De staten die Obama aanklagen vanwege zijn pardon voor jonge illegale vluchtelingen, zorgen ervoor dat zij zichzelf niet durven laten registreren. Volgens Lorella Praeli van de belangengroep voor jonge immigranten United We Dream, is dat ook precies de bedoeling van de Republikeinen. Door de frontale aanval zijn immigranten bang dat Obama’s pardon geen stand zal houden en dat ze in de problemen raken als ze zich ervoor aanmelden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Iris Verhulsdonk

Op dit moment heeft ruim de helft van de staten Obama aangeklaagd vanwege zijn illegalenpardon. De president heeft echter aangekondigd niet terug te deinzen door de aanvallen van de Republikeinen. Obama liet weten bij elk wetsvoorstel dat jonge immigranten hun kansen zal afnemen zijn vetorecht te zullen gebruiken.

Vol goede moed
De president is optimistisch over zijn pardonmaatregel en gelooft dat die bestand is tegen de Republikeinse pogingen een spaak in het wiel te steken. Maar hij hamert erop dat het belangrijk is dat immigranten zich aanmelden voor de regeling. Voorstanders van het pardon proberen nu illegalen over te halen zich aan te melden zodra het proces tegen het pardon begint. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe moeilijker het voor de Republikeinen zal zijn om Obama’s plan te dwarsbomen.

De president heeft belooft dat hij zijn voorstel niet zal intrekken, wat er ook gebeurt. Vooralsnog zijn veel immigranten daar nog niet van overtuigd.