Spring naar de content

Zien dit weekend: romantische Telefilm, de maestro Stromae & de eigenzinnige Brit

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

Laatste uitzending Pauw & WittemanWitteman ontdekt: Sleutel aan de mens
In deze tweede aflevering van Paul Wittemans wetenschapsprogramma over de bionische mens staat het hart centraal. Witteman spreekt over het kunsthart met onder anderen hartchirurg Jolanda Kluin. Zij pleit ervoor dat het menselijk lichaam moet worden ingezet als fabriek om nieuwe hartkleppen te produceren.
‘Witteman ontdekt: Sleutel aan de mens’, vrijdag 13 februari om 21.30 op NPO 2

5Seks en romantiek
Op Valentijnsdag zendt de VPRO de telefilm Groenland uit, waarin documentairefotograaf Hugo Maes Iris Samkalden ontmoet, een vrouw die zijn hart weet te veroveren. Maar de wederzijdse liefde verandert al snel in een obsessie voor elkaar. Groenland is de vierde van zes telefilms die deze weken te zien zijn bij de VPRO.
‘Groenland’, zaterdag 14 februari om 20.10 op NPO 3

2Formidable
Paul van Haver is inmiddels wereldwijd bekend als Stromae. Met nummers als Alors on danse en Formidable wist hij in thuisland België en over de grens menige luisteraar te beroeren. De VPRO interviewde Van Haver vlak voordat hij het podium betrad in een uitverkochte concertzaal in Amsterdam.
‘3Doc: Stromae’, zaterdag 14 februari om 22.55 op NPO 3

3Winter’s Bone
De zeventienjarige Ree (Jennifer Lawrence) woont met haar broertje en depressieve moeder in een afgelegen berggebied in de Verenigde Staten. Als ze hoort dat haar criminele vader hun huis als borg heeft opgegeven om onder zijn gevangenisstraf uit te komen, besluit ze naar hem op zoek te gaan. In 2011 ontving de film vier Oscarnominaties, voor beste film, beste actrice, beste mannelijke bijrol en het beste bewerkte scenario.
‘Winter’s Bone’, zaterdag 14 februari om 23.40 op NPO 2. Bekijk hier de trailer

6De Britten
In de reisserie Het Groot-Brittannië van… vertellen vijf eigenzinnige Britten over het ooit zo machtige eiland, dat tegenwoordig een steeds geïsoleerder bestaan lijkt te willen leiden. In deze eerste aflevering volgt de kijker de Londense oud-burgemeester Ken Livingstone, die zich boos maakt over het feit dat zijn stad onbetaalbaar dreigt te worden voor grote groepen mensen.
‘Het Groot-Brittannië van…’, zondag 15 februari om 20.15 op NPO 2

1Een zwart jaar
Een misdaadfilm met klasse, zo oordeelde HP/De Tijd. De nieuwste film van regisseur J.C. Chandor (Margin Call, All is Lost) vertelt het verhaal van Abel Morales (Oscar Isaacs), een succesvol zakenman die op fatsoenlijke wijze probeert zijn stookolie-bedrijf uit te breiden in het corrupte en criminele New York van 1981, een van de zwartste jaren in de geschiedenis van The Big Apple.
‘A Most Violent Year’ draait nu in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer.