Spring naar de content

Vrijspraak gevraagd voor journaliste Geerdink in Turkije

De Turkse aanklager heeft woensdag vrijspraak gevraagd voor de Nederlandse journaliste Fréderike Geerdink. Dat heeft Froukje Santing gemeld, die als waarneemster van de Nederlandse Vereniging van Journalisten het proces in Turkije bijwoont.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De uitspraak wordt maandag verwacht. De in Turkije woonachtige Geerdink is beschuldigd van het bedrijven van propaganda voor de Koerdische afscheidingsbeweging PKK, die al jaren in gevecht is met de Turkse staat. De strijd tussen het leger en de PKK heeft in ruim dertig jaar tijd tienduizenden levens geëist. Geerdink publiceert geregeld over de Koerdische zaak, de grootste etnische minderheid van het land.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens de aanklager kan ze op basis van de antiterreurwet niet worden veroordeeld. In het bewijs dat is aangedragen in de zaak tegen de Nederlandse, onder meer blog-, Twitter- en Facebookberichten, is namelijk niet opgeroepen tot geweld. Ook Geerdinks advocaat heeft vrijspraak gevraagd.

Geerdink reageert hoopvol op het bericht van de Turkse aanklager:

Onderwerpen