Spring naar de content

Overzicht: deze wedstrijden mag u niet missen

Zondag is de laatste speelronde in de eredivisie. Feyenoord moet winnen van PEC Zwolle om de derde plek, goed voor Europees voetbal, veilig te stellen. Directe concurrenten AZ en Vitesse nemen het op tegen respectievelijk Excelsior (uit) en FC Utrecht (thuis). Alle wedstrijden beginnen, zoals elke laatste speelronde, op hetzelfde tijdstip: om half drie. De wedstrijden zijn te zien op Fox.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marieke ten Katen

Zondag start de zevende etappe van de Volvo Ocean Race, van Newport naar Lissabon. Het Nederlandse Team Brunel moet het daarbij doen zonder Gerd-Jan Poortman, die kampt met een ontstoken elleboog. Hij wordt vervangen door Timo Hagoort.

Geen Nadal in finale
Stan Wawrinka neemt het zaterdagavond in de halve finale van het masterstoernooi in Rome op tegen zijn landgenoot Roger Federer. Wawrinka was vrijdag de zevenvoudig winnaar Rafael Nadal in twee sets de baas: 7-6 (7) 6-2. Federer, de nummer twee van de wereld, versloeg eerder die dag de Tsjech Tomas Berdych: 6-3 6-3. Zondag is de finale, tegen de winnaar van de andere halve finale van zaterdagmiddag tussen Novak Djokovic en David Ferrer. De wedstrijden zijn te zien op Fox en Sport1.

Atletiek in Shanghai
Zou Usain Bolt vrijdag geschrokken zijn van de winnende tijd van Justin Gatlin? Gatlin liep de 100 meter van de Diamond Leaguewedstrijd in Doha in 9,74, de beste seizoenstijd tot nu toe. Bolt zelf liep niet mee, net als zijn landgenoot Asafa Powell. Zondag is de wedstrijd in Shanghai en daar komen drie Nederlanders in actie: Churandy Martina op de 200 meter, Bram Som op de 1.500 meter en Ignisious Gaisah bij het verspringen. Bolt doet pas op 13 juni weer mee in het Diamond Leaguecircuit, in New York. De wedstrijden zijn te zien via Sport1.

Churandy Martina (rechts) in actie op de finale van de 200 meter in het olympisch stadion tijdens de Olympische Spelen in Londen.
Churandy Martina (rechts) in actie op de finale van de 200 meter in het olympisch stadion tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Playoffs hockey
De hockeysters van Den Bosch werden zaterdag voor de zestiende keer landskampioen. Bij de heren wordt zaterdagmiddag het tweede duel om de titel gespeeld tussen Kampong en Oranje Zwart. In de eerste wedstrijd was Oranje Zwart op eigen veld te sterk voor de Utrechtse ploeg, het werd 2-1. Bij winst in de tweede wedstrijd is Oranje Zwart landskampioen. Als Kampong zaterdag weet te winnen, volgt zondag een derde beslissende wedstrijd. NOS zendt de wedstrijd uit.

Nog meer voetbal
Niet alleen in Nederland is de voetbalcompetitie bijna afgelopen. Zaterdagavond kan Paris Saint Germain (PSG), met Gregory van der Wiel, kampioen worden door minimaal een punt te halen in de wedstrijd tegen Montpellier. PSG moet het wel doen zonder Ibrahimovic, die last heeft van een kuitblessure. In Duitsland staat er een cruciale wedstrijd op het programma in de strijd om degradatie: de nummer achttien VfB Stuttgart, van trainer Huub Stevens, neemt het op tegen de nummer veertien HSV van Rafael van der Vaart. Het verschil tussen de teams is twee punten.

Dan nog zondagavond. Champions League-finalist Barcelona kan kampioen van Spanje worden door te winnen van Atlético Madrid. En ook wel de moeite waard: Espanyol-Real Madrid. Allemaal te zien via Sport1.