Spring naar de content

Vitesse eenvoudig in finale play-offs tegen Heerenveen

Vitesse heeft zich zondag redelijk eenvoudig geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De club uit Arnhem had voor eigen publiek voldoende aan een gelijkspel tegen PEC Zwolle van 1-1.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het elftal van trainer Peter Bosz zegevierde afgelopen donderdag met 2-1 in de hoofdstad van Overijssel. In het tweede duel had Vitesse voor eigen publiek weinig problemen. Bertrand Traoré versterkte de uitgangspositie van de Gelderse club al in de negentiende minuut met de openingstreffer. In de tweede helft kwam PEC Zwolle terug en schoot Tomas Necid raak in het doel van Eloy Room.  In de finale van de play-offs neemt de club het op tegen Heerenveen.

Mislukt
Voor Feyenoord is het seizoen volledig mislukt. Voor de tweede keer binnen vier dagen verkeek de nieuwe hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst zich lichtelijk op de tactiek van sc Heerenveen. In Friesland verwachtte hij een stormloop, die echter uitbleef. In De Kuip rekende de oud-international op een ‘inzakkende’ tegenstander, maar dat bleek niet het geval. Gesteund door de geweldige sfeer in het volgepakte stadion nam het strijdlustige Feyenoord na de aarzelende openingsfase toch het initiatief. In de slotfase van de eerste helft voerde Feyenoord de druk nog wat meer op, doelman Kristoffer Nordfeldt werd verrast door een curieuze kopbal van Achahbar (1-0).

sc-heerenveen-schakelt-feyenoord-uit
Heerenveen schakelt Feyenoord uit

In de tweede helft gebeurde er op wat kansen na vrij weinig. Daarom was er verlenging nodig. Feyenoord moest door een snelle blessure bij de late invaller Luke Wilkshire de verlenging in met een man minder. Toch kreeg invaller Elvis Manu eerst nog een grote kans op 2-0, maar de redding kwam van  Nordfeldt. Via de sluwe Mark Uth, die fouten bij Sven van Beek en Miquel Nelom koel afstrafte, profiteerde Heerenveen alsnog van de numerieke meerderheid. Uth maakte er vijf minuten later zelfs 2-1 van. Meer dan een treffer van Kazim-Richards zat er voor het uitgeputte Feyenoord, dat ook Van Beek nog zag wegvallen, daarna niet meer in. Het werd 2-2.