Spring naar de content

Ahold neemt Delhaize over

Supermarktconcern Ahold neemt zijn Belgische branchegenoot Delhaize over. De aandeelhouders van Ahold krijgen circa 61 procent van de aandelen in de combinatie Ahold Delhaize in handen. Topman Dick Boer van Ahold komt aan het roer te staan en wordt bijgestaan door zijn huidige financieel directeur Jeff Carr. Dat meldt ANP.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het overnameproces, dat wordt gecoördineerd door de Nederlands voorman van Delhaize Frans Muller, wordt naar verwachting halverwege 2016 afgerond. Ahold en Delhaize, die zelf spraken van een fusie van gelijken, verwachten dat de transactie vanaf het derde jaar na afronding een jaarlijkse kostenbesparing oplevert van 500 miljoen euro.

De aandeelhouders van Delhaize krijgen per aandeel in dat bedrijf 4,75 aandelen Ahold. Het Nederlandse bedrijf stopt zijn lopende aandeleninkoopprogramma en keert 1 miljard euro uit aan zijn aandeelhouders. De combinatie krijgt beursnoteringen in Amsterdam en Brussel.

Ahold en Delhaize waren in 2014 onder meer goed voor een gezamenlijke omzet van 54,1 miljard euro en een nettowinst uit voortgezette bedrijfsactiviteiten van 1 miljard euro.