Spring naar de content

Scientology wil film en tv maken in Hollywood (mét Tom Cruise)

Scientology gaat flink uitbreiden. De omstreden kerk wil een tv-imperium opbouwen, en Tom Cruise moet het boegbeeld worden. De kerk heeft 45 miljoen euro uitgetrokken voor eigen tv- en filmstudio’s in Hollywood, waar een eigen televisiestation wordt gehuisvest. Cruise gaat films en tv-programma’s produceren voor de kerk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jesse Voorn

Tom Cruise is al jaren een bekend gezicht van de omstreden kerk en het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat hij zich intensief gaat bemoeien met Scientology Media Productions, de nieuwe media-tak van de kerk, meldt het Britse The Daily Mail. Scientology pakt het ook groots aan, want de studio staat op Sunset Boulevard, in het hart van Hollywood, en is groter dan die van Paramount en Universal. Niet alleen wordt de nieuwe studio het thuis van een televisiezender met nieuwsprogramma’s, er gaan ook promotiefilms voor de kerk gemaakt worden. En: Scientology wie de producties van ‘gewone’ Hollywoodfilms gaan aantrekken.

Op de Facebookpagina van Scientology Media Productions zijn beelden en schetsen van het nieuwe complex te zien. Volgens twee oud-leden is de studio gebouwd door leden van de kerk, die zichzelf middels een project van Scientology moesten bewijzen als waardig lid. Daarom zouden ze slechts vijftig dollar per week betaald hebben gekregen voor hun werk.

scientologytv4

scientologytv3

scientologytv

scientologytv5

Over een paar maanden moet het hele complex klaar zijn.

scientologytv7

scientologytv6

Insiders zeggen overigens dat Scientology al langer betrokken is bij de productie van de films waarin Tom Cruise speelt. Zo zouden er sets zijn gebouwd voor de film Far And Away in de hoofdvestiging van de kerk. Ook gaat het gerucht dat in de nieuwe studio een reality-show gemaakt wordt waarin Cruise kandidaten ontvangt voor een potentiële relatie.

scientologytv8

 

Beeld via Scientology