Spring naar de content

Uw gezicht afgebeeld op een vliegtuig? Dat kan!

Stelt u het zich eens voor: u maakt een vlucht met een vliegtuig met daarop uw eigen gezicht. Allerlei vakantiegangers spreken u aan. ‘Bent u dat, op de zijkant van dit toestel?’ Voor iedereen die model wil staan voor vliegtuigen, is er nu een kans.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

Luchtvaartmaatschappij Ryanair viert haar dertigjarig bestaan namelijk op een ludieke manier. Op dertig van toestellen van de prijsvechter komen foto’s van Facebookfans te staan. Via de app kunnen aankomende modellen een foto uploaden en hun naam invoeren. Het gezicht, de handtekening en de naam van dertig winnaars zullen voor 31 januari 2016 op een Ryanair Boeing 737 te zien zijn. Er valt geen gratis vlucht, airmiles of veel korting te winnen.

150715105403-ryan-air-facebook--latifah-face-on-plane-exlarge-169Goede publiciteit kan de Ierse luchtvaartmaatschappij wel gebruiken nadat een eerder aangekondigd plan om spotgoedkope vluchten naar de Verenigde Staten aan te bieden werd ingetrokken. Een dag daarvoor riep Ryanair nog dat een vlucht over de Atlantische Oceaan rond de 19 euro zou kosten. Alleen bleek al snel dat zo’n plan niet was goedgekeurd, zoals eerder wel werd beweerd.

De winnaar van de nieuwste campagne van Ryanair moet overigens wel de rechten van de ingestuurde foto afstaan, zo is te lezen in de voorwaarden van de wedstrijd. Het beeld kan zo ook worden gebruikt voor andere advertentiecampagnes.