Spring naar de content

Acht argumenten om de Apple Watch wel of niet te kopen

Apple-fielen, Steve Jobs-apostelen en gadgetliefhebbers van minder radicaal pluimage opgelet: vanaf vandaag ligt de Apple Watch in de winkels. Met dit staaltje technologisch vernuft om uw pols bent u nóg meer non-stop verbonden met de digitale wereld. Voor de groep die nog aarzelt om het digitale sieraad aan te schaffen zetten wij hier vier voors en vier tegens overzichtelijk onder elkaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

De mening van de azijnpissers tegenover die van de adepten, en een beetje daartussenin. Allereerst: waarom zou u geen Apple Watch aan moeten schaffen?

1- Het ding is lelijk

Om maar meteen de knuppel in het hoenderhok te gooien: het eigentijdse uurwerk is niet bepaald mooi en ziet er - zeker voor de gebruiker met wat fijnere polsen - al gauw nogal grotesk uit. Uiteraard valt er over smaak altijd te twisten en is daarom een poll toegevoegd (zie onderstaand) waar u naar hartelust kunt stemmen over het wel of niet mooi vinden van het ding. Maar het is natuurlijk niet louter een sieraad, en dus brengt het volgende punt ons bij de prestaties van het veredelde uurwerk.

[poll id="330"]

2- Je kan er (nog) niet heel veel mee

Het is een nieuw, innovatief product en dat brengt altijd de nodige obstakels met zich mee. De Apple Watch belooft veel, maar of dat ook waargemaakt wordt is maar de vraag. Er zijn nog maar weinig apps die volledig draaien op de Watch. Daarbij legt Apple derden (app-ontwikkelaars) steeds strengere regels op, waardoor de volledige functionaliteit van de gadget nog even op zich kan laten wachten.

3- Ethische redenen

Mocht u begaan zijn met de wereld om u heen en de onderdrukten der aarde, dan is het aanschaffen van ieder massaal geproduceerd product natuurlijk een tantaluskwelling. De beelden van oververmoeide Chinese werknemers die al knikkebollend de nieuwste iPhones in elkaar schroefden werden met veel verontwaardiging ontvangen. En hoewel Apple (uiteraard) verbetering belooft, wordt het meeste productiewerk nog steeds uitbesteed aan lokale concerns die hun medewerkers hard laten werken voor weinig geld.

4- Hij is duur

Oké, misschien is dit een open deur van jewelste, maar het moet erbij vermeld worden. De Apple Watch kost minstens 419 euro, en dan is het maar de vraag of de eerste versie de hooggespannen verwachtingen nog waar gaat maken, of dat het beter is om een editie te wachten.

En waarom zou u er dan wel eentje moeten kopen?

1- Het is een Apple en het is nieuw

Precies de reden die sommige mensen ervan weerhoudt het ding aan te schaffen, is voor de echte Apple-fanaat natuurlijk dé reden om het vooral wel te doen. De Apple Watch is nieuw, en in tegenstelling tot de iPhone die doorgaans in de broekzak bivakkeert is hij altijd goed te zien.

2- Je kunt er een Tesla mee bedienen

Mocht u naast het bezitten van een keur aan elektronische gadgets ook de trotse bezitter zijn van een elektronische auto van het merk Tesla, dan kunt u met de Apple Watch uw lol op. Een van de Apps die nu al op het apparaat geïntegreerd zit, kan zo ongeveer alles in uw auto regelen. Besturen en gas geven gaat dan nog net niet, maar dat is met het oog op de veiligheid misschien ook wel verstandig. Desalniettemin is het indrukwekkend om te zien.

3- Smartwatches zijn de toekomst

Of we het nu willen of niet, de smartwatch zal de komende jaren polsen over de hele wereld gaan veroveren. Dus in het kader van embrace the inevitable is het misschien maar beter om er alvast aan te wennen. Android heeft al een tijdje een flink aantal modellen op de markt. Met de Apple Watch is het plaatje nu rond, en te verwachten is dat de onderlinge concurrentie de kwaliteit ten goede zal komen.

4- Hij heeft wel degelijk toffe features

Hoewel in de bovenstaande tegen-redenen het vooralsnog ontbreken van beschikbare Apps als een voorname factor wordt genoemd om het ding vooral níet aan te schaffen, zijn er ook aspecten die het aanschaffen wel degelijk de moeite waard maken. Zo meet het apparaat aan de pols zo'n beetje alles wat met gezondheid en lichaamsbeweging te maken heeft. Het apparaat kan bovendien een seintje geven wanneer je te lang zit.

Daarbij is het horloge in twee formaten en in een veelvoud aan bandjes beschikbaar en zijn de klokjes te personaliseren. Tot slot laten de preview-filmpjes zien waar het bij Apple eigenlijk om draait: het gebruiksgemak. En dat stond ook bij deze gadget weer hoog in het vaandel.

Onderwerpen