Spring naar de content

De Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam: niet het meest toegankelijke feestje (*)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: De Mercedes-Benz fashion Week Amsterdam (#MBFWA). 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie

Een selfie met daaronder de hashtag #MBFWA, en dan natuurlijk het liefst front row! Daar draait het om tijdens de op het Westergasfabriekterrein georganiseerde drieënwtintigste editie van de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam.

Intérieur man Timo van Riggelen, Beauty-Expert Leco van Zadelhoff & roekoe roekoe Stylist Fred van Leer
Vlnr: Interieurontwerper Timo van Riggelen, beauty-expert Leco van Zadelhoff & stylist Fred 'Roekoe, roekoe' van Leer

Regisseur en actrice Sanne Vogel dreigde in het begin niet front row te zitten tijdens de spring/summer show van ontwerper Tony Cohen. Maar gelukkig was daar PR-man Morris Nieuwenhuis, die op het nippertje nog een eersterangs plek voor haar wist te regelen.

Voor deze show ging Tony 'back to square one” Cohen terug naar de kern. “Het is een samensmelting van het artisanale en een cleane, abstracte wereld”, aldus de meester over zijn nieuwe collectie.

Make up Artist Mari van de Ven met protege Nick Stijlaart
Make-up artist Mari van de Ven met protegé Nick Stijlaart
Acteur Geza (edel) Weisz & Halina (reisje langs de) Reijn
Acteur Géza (Edel) Weisz & Halina (Reisje langs de) Reijn

Eenmaal front row gelden de volgende gedragscodes: beentjes over elkaar en de telefoon altijd binnen handbereik voor een update op de sociale media. Uiteraard met die hashtag: #MBFWA. Af en toe met je buur babbelen en met je hand voor de mond kijkend naar de show, of nee: naar de overkant. Wie zit waar? En waarom heeft zij een betere plaats dan ik?

Tussen twee shows door vroegen we directrice Charlotte Bik van Fashion & Product Design van hogeschool ArtEZ

Gezellig kete op front row Bastiaan van Schaik, Sanne Vogel & Morris Nieuwenhuis (Vlnr.)
Gezellig front row keten: Bastiaan van Schaik, Sanne Vogel & Morris Nieuwenhuis (Vlnr.)

op de foto. Omdat wij in eerste instantie niet wisten wie zij was, wenste zij niet op de foto te gaan. Auw! Krasje op haar ego! Gezellig die mode-scene. De studenten van ArtEZ leverden wel een prachtige bijdrage tijdens de door Vroom & Dreesmann gesponsorde 'Lichting 2015'. Hierbij maakten veertien pas afgestudeerde modetalenten kans op 10.000 euro prijzengeld. Mister Fashion Bastiaan van Schaik: “Altijd fijn om te zien dat we zoveel jong talent in Nederland hebben. En Nikki Duijst (The Royal Academy of Arts) is een terechte winnaar.”

De beauty's van boy band Be Brave, Schatjes!
De beauty's van boyband B-Brave. Wat een schatjes!

Ook was de #MBFWA het decor voor de nieuwe Nederlandse speelfilm Fashion Chicks, dat tussen de shows door werd geschoten. Wij zijn benieuwd hoe de bijzondere wereld die mode heet uiteindelijk uitkomt op het grote witte doek.

Doe het zelf fashion met Ramjan en Roderwijn
Doe-het-zelf-fashion: Ramjan + Roderwijn

Eindoordeel
To be or not to be a fashionista, that’s the question. Als dit je wereld is, is dit leuk een leuk partijtje. Zo niet, dan niet. Een dresscode is er niet, er mist een duidelijke lijn. Kortom: niet het meest toegankelijke feestje om naar toe te gaan. tompoes1