Spring naar de content

Zien dit weekend: Robin Williams, Halle Berry & de Gay Pride

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

2011-12-05 00:00:00 epa04349886 (FILE) A file photo dated 05 December 2011 shows US actor and comedian Robin Williams posing for photographs in Sydney, Australia. Reports on 11 August 2014 state that Oscar-winning actor and comedian Robin Williams has been found dead in his home, say authorities in Marin County, California.  EPA/TRACEY NEARMY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Nagedachtenis Robin Williams
Alweer een jaar geleden overleed acteur en komiek Robin Williams op 63-jarige leeftijd. Williams werd bekend bij het grote publiek door onder meer het vertolken van John Keating in Dead Poet’s Society. Hij was ook een stemacteur, en speelde de geest in de Disneyfilm Aladdin. Naar de wereld trad hij naar buiten met een glimlach, maar achter zijn masker schuilde een depressie. Regisseur Steven J. Boettcher duikt in Williams leven en zocht het laatste interview op dat Williams ooit gaf.
‘Close Up: Robin Williams Remembered’, vrijdag 31 juli 10.25 op NPO2

zdw monsters ballHalle Berry
In Monster’s Ball speelt Halle Berry de alleenstaande moeder Leticia die de rasistische Hank Grotowski (Billy Bob Thornton) ontmoet. De twee blijken meer gemeen te hebben dan iemand ooit had kunnen denken. In eerste instantie zou rapper en actrice Queen Latifah de rol van Leticia spelen, maar Berry deed er alles aan om regisseur Marc Foster te overtuigen dat zij het beter kon. Halle Berry won met deze rol als eerste donkere actrice een Oscar.
‘Monster’s Ball’, vrijdag 31 juli om 23.30 op NPO2. Bekijk hier de trailer

AT_tx_news_1-8_Renkema_ToenTienjarig jubileum Ik Vertrek
Velen dromen ervan: alles inpakken en Nederland verlaten. Al tien jaar lang kijken wij naar avontuurlijke gezinnen die de stap wagen. Ook bekende Nederlanders zitten graag voor de buis als Ik Vertrek op tv komt, waaronder Paul de Leeuw. Hij bijt de spits af in een speciale Ik Vertrek-reeks waarin BN’ers terugblikken op hun favoriete aflevering. De Leeuw vraagt zich af hoe het met Erica en haar man Martien gaat. Samen verbouwden ze een kasteel tot hotel. Ten tijde van de uitzending was er op sociale media veel te doen om de seksuele geaardheid van Martien. Later kwam hij uit de kast als homoseksueel.
’10 jaar Ik Vertrek’, zaterdag 1 augustus om 20.25 op NPO1

De Gay Pride botenparade (foto anp)Gay Pride
Art Rooijakkers verslaat samen met Richard Groenendijk de bonte botenparade, het beroemdste onderdeel van de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam. Ook Patrick Martens doet mee, als razende reporter. De Gay Pride is in twintig jaar uitgegroeid tot een nationale feestdag van allure. In totaal varen er tachtig boten mee, waaronder LHBT-stichtingen, politieke partijen en bedrijven.
‘Canal Parade: Amsterdam Gay Pride 2015,’ zaterdag 1 augstus om 21.44 op NPO3

peterbuwaldaZomergast Peter Buwalda
Drie uur lang ziet u geselecteerde fragmenten van een bekende gast. Deze aflevering schrijver Peter Buwalda, die zich met zijn debuutroman Bonita Avenue in 2010 vestigde in de schrijverswereld. Volgens Buwalda is het risicovol om mee te doen aan Zomergasten, omdat hij zelf als kijker iets verwacht van de gasten. Zal hij aan zijn eigen en uw verwachtingen voldoen?
‘Zomergasten: Peter Buwalda’, zondag 2 augustus om 20.18 op NPO2

2014-12-19 13:47:57 HAARLEM - Presentator Tim Hofman bij het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2014. De drie dj's Coen Swijnenberg, Domien Verschuuren en Gerard Ekdom  gaan vanuit Haarlem 6 dagen en nachten lang zonder eten geld inzamelen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. ANP KIPPA SANDER KONING

De Nieuwe Jezus
In Siberië woont een man die gelooft dat hij de reïncarnatie van Jezus is. Intussen verzamelde hij wereldwijd zo’n tienduizend volgers. Tim Hofman bezoekt hem voor Spuiten en Slikken Op Reis thuis op, waar hij woont met vierduizend aanhangers. De cult blijkt echter niet zo harmonieus en vredelievend. Ook Filemon laat een onbekende samenleving zien. Hij reist af naar het ondergrondse buizenstelsel onder Las Vegas.
‘Spuiten en Slikken Op Reis’, zondag 2 augustus om 22.00 op NPO3

zdw mi 5Mission Impossible
In alweer het vijfde hoofdstuk in de Mission Impossible-reeks besluiten bureaucraten de geheime dienst Impossible Mission Force (IMF) op te doeken. Ethan Hunt (Tom Cruise) en de andere teamleden hebben echter nog geen tijd om te stoppen, want de terroristische organisatie The Syndicate zit achter ze aan. IMF mag dan geen officiële instantie meer zijn, ze moeten er alles aan doen om de getrainde, rivaliserende special agents uit te schakelen. Ze krijgen hierbij hulp van de Britse Ilsa Faust (Rebecca Fergoson). ‘Humor is nog altijd niet aan Cruise besteed, daarvoor draait vooral Simon Pegg als sidekick Benji mee, maar als middelpunt van de actie fungeert de acteur uitstekend’, zo oordeelde de Volkskrant.
Mission Impossible – Rogue Nation draait nu in de bioscopen. Bekijk hier de trailer

Onderwerpen