Spring naar de content

Batman is niet meer. Wie was de man achter het masker?

De bekendste Batman-imitator ter wereld is overleden. In Amerika was de 51-jarige Leonard Robinson net als zijn fictieve alter ego een held. In kostuum bezocht hij zieke kinderen op in ziekenhuizen. Maandag kwam Robinson in de Amerikaanse staat Maryland om het leven. Hij werd geschept door een auto nadat hij met pech aan zijn Batmobiel op de vluchtstrook belandde. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jesse Voorn

 

Leonard Robinson werd als Batman-imitator wereldberoemd toen een filmpje waarin hij in zijn Batmbiel werd aangehouden door de politie, viral ging. Hij werd aan de kant gezet omdat hij ongeldige kentekenplaten op zijn voertuig had. In plaats van een kenteken had hij zijn auto versierd met het logo van The Caped Crusader, bekend uit de stripboeken van DC Comics.

Sindsdien is de Amerikaan mateloos populair. Met grote regelmaat bezocht hij doodzieke kinderen in ziekenhuizen om ze op te vrolijken. Hij maakte een praatje met ze en gaf ze Batman-speelgoed en -stripboeken. Volgens The Washington Post spendeerde hij daar jaarlijks bijna 23.000 euro aan. “Batman is de enige superheld die geen superkrachten heeft,” zei hij in 2012 tegen de die krant. “Hij is van nature een superheld. Kinderen kunnen zich veel beter met mij identificeren.”

Robinson verkleedde zich ooit als Batman omdat zijn zoon een fan was. Maar waar diens fascinatie er snel mee ophield, ging Robinson zelf helemaal op in zijn rol. In 2007 verkocht hij zijn succesvolle bedrijf en ging hij fulltime voor Batman spelen.

Maandag kwam Robinson, nadat hij getankt had, stil te staan op de snelweg, omdat zijn auto kuren vertoonde. Toen hij uitstapte om de voorkant van zijn voertuig te controleren, werd de Batmobile van achteren geramd. Robinson was op slag dood.