Spring naar de content

Fotoserie: welke invloed heeft Nederland nog op het hedendaagse Suriname?

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Maartje Punt uit Enschede.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Maartje Punt (Oldenzaal, 1989) studeerde dit jaar af aan ArtEZ in Enschede, afstudeerrichting: Crossmedia Design.

Over haar werk
“Mijn werk is zeer divers en varieert van fotografie tot grafisch ontwerp, en van tekst tot illustratie. De gemene deler in mijn werk is een overdracht van kennis en gevoel. Ik wil een (complex) onderwerp pakken en zó verbeelden dat het binnenkomt bij mensen: het als het ware visueel vertalen. Ik houd van overzicht – orde in chaos – en probeer dit te combineren met een poëtische inslag.”

“Voor mijn afstudeerproject ‘Akte van Erkenning’ – de akte waardoor Suriname in 1975 onafhankelijk werd van Nederland – wilde ik meer bewustzijn kweken en interesse opwekken bij mensen over Suriname. Het is me opgevallen dat veel Nederlanders erg weinig weten over het land, terwijl er toch een rijke geschiedenis en sterke connectie is. Ik heb mezelf als doel gesteld om met behulp van fotografie Suriname als het ware meer zichtbaar te maken. De foto’s heb ik gemaakt en gecombineerd, om de band met Suriname en de invloed van Nederland in beeld te brengen. Een serieus onderwerp, met een poëtisch – en soms zelfs humoristisch – eindresultaat. “

Meer werk van Maartje Punt vindt u hier.

Maartje Punt_Photo 02 klein Maartje Punt_Photo 03 klein Maartje Punt_Photo 04 klein Maartje Punt_Photo 05 klein

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Maartje Punt_Photo 07 klein Maartje Punt_Photo 08 klein

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Maartje Punt_Photo 10 klein
Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

Onderwerpen