Spring naar de content

Zien dit Weekend: Homeland, 10 jaar DWDD & Life van Anton Corbijn

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

artrooijakkersDag van de duurzaamheid
Kenners zeggen dat we duurzaam moeten leven om ons te behoeden van de gevaren van klimaatverandering, door bijvoorbeeld minder CO2 uit te stoten. Bovendien is duurzaamheid goed voor de portemonnee. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid is er live vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en het Groene Station op Utrecht Centraal aandacht voor duurzaamheid – een initiatief van NPO Radio 2. Innoverende ideeën uit het hele land komen uitgebreid aan bod. De presentatie is in handen van Art Rooijakkers.
‘Dag van de Duurzaamheid’, vrijdag 9 oktober om 19.20 uur en 23.00 uur op NPO 2

2015-03-06 00:00:00 HOLLYWOOD, CA - MARCH 06: Actress Claire Danes arrives at The Paley Center For Media's 32nd Annual PALEYFEST LA - "Homeland" at Dolby Theatre on March 6, 2015 in Hollywood, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Homeland
De populaire serie Homeland is terug op de buis. Seizoen vijf maakt een sprong in de tijd van twee jaar. Carrie Mathison (Claire Danes) werkt niet meer voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Ze woont nu met haar dochtertje en nieuwe vriend in Berlijn, waar ze het hoofd is van een beveiligingsfirma. De rust is teruggekeerd in haar leven, totdat de CIA weer contact met haar opneemt. De Duitse hoofdstad is het slachtoffer van cyberterrorisme en Mathison wordt aangewezen om de aanvallen te stoppen.
‘Homeland’, vrijdag 9 oktober om 21.21 uur op NPO 3

2015-10-03 14:24:08 HILVERSUM - Presentator Matthijs van Nieuwkerk tijdens de opnames van de speciale jubileumeditie van De Wereld Draait Door (DWDD) ter ere van het tienjarig jubileum van de talkshow vanuit studio 22. ANP KIPPA KOEN VAN WEEL

10 jaar De Wereld Draait Door
In tien jaar tijd is De Wereld Draait Door uitgegroeid tot een invloedrijk programma. Wie er zijn boek komt bespreken kan rekenen op goede verkoopcijfers, en de carrière van menig muzikant heeft er een boost gekregen. Kritiek is er ook op het programma. Zo zou het te commercieel zijn voor de publieke omroep, en is er ophef over de hoge bedragen die sommige (vaak geziene) tafelgasten ontvangen. In deze extra uitzending op 10 oktober zal dat er vermoedelijk niet toe doen. DWDD pakt uit met alle huisbands, comedians, tafeldames en -heren en vaste gasten.
‘Tot zover! 10 jaar DWDD’, zaterdag 10 oktober om 21.05 op NPO 1

2014-01-26 17:48:53 epa04044709 A picture dated 26 January 2014 shows French electronic music duo Daft Punk arriving at the 56th annual Grammy Awards held at the Staples Center in Los Angeles, California, USA. Daft Punk ruled the Grammy Awards 2014, winning five trophies, including Album of the Year for their seminal recording 'Random Access Memories.' Daft Punk also won Record of the Year for their infectious club anthem 'Get Lucky,' which won them the trophy for Best Pop Group performance as well. 'Random Access Memories' also picked up Best Dance/Electronica Album and Best Engineered Album. EPA/MICHAEL NELSON

Daft Punk
Een band zonder gezicht. In de tijd waarin profilering aan de orde van de dag is, zou je niet denken dat een helm je imago ten goede komt. Daft Punk bewijst al jaren het tegendeel. Het eigenzinnige Franse duo groeide uit van schoolbandje tot vijfvoudig Grammy-winnaar in 2014. De documentaire Daft Punk Unchained neemt u mee naar de wereld die de heren creëerden. Een portret over een band en onze relatie met beeldvorming.
‘3Doc: Daft Punk Unchained’, zaterdag 10 oktober om 22.25 op NPO 3

zdw lifeLife
‘Een gewone biopic, daar was ik nooit aan begonnen’, vertelt Anton Corbijn in de Volkskrant. Het nieuwste werk van de Nederlandse filmmaker en fotograaf vertelt het verhaal van Dennis Stock (Robert Pattinson), een fotograaf van weinig woorden die zijn beelden liever voor zich laat spreken. Wanneer hij James Dean (Dane DeHaan) ontmoet, is hij nog geen grote filmster, maar is zijn potentie meer dan duidelijk. Het is uiteindelijk de publicatie van Stocks hand in het verdwenen tijdschrift Life dat een iconisch beeld werd. Sigaar in de mond, regen op Times Square, handen in de zakken en die omhoog gezette kraag. Een half jaar later overleed James Dean bij een auto-ongeluk. Een film over een veel te korte vriendschap.
‘Life’, is vanaf nu te zien in de bioscopen. Zie hier de trailer