Spring naar de content

Binnenkijken: een kantoor met girlpower

Van een bezoekje aan het woonatelier tot gluren bij de buren – iedere week gaat HP/De Tijd op zoek naar opmerkelijk ontwerp en waardevol woonadvies. Deze week: #workmode, een kantoor voor inspirerende vrouwen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Who run the world? Girls! Beyoncé zong het al en zo is het ook precies bij #workmode aan de Brouwersgracht in Amsterdam. Een mooie ruimte met werkplekken voor inspirerende, ambitieuze en ondernemende vrouwen. Emilie Sobels is verantwoordelijk voor de plek en de styling ervan. “Bij #workmode bied ik een werkplek voor online influencers. De hashtag staat symbool voor het digitale tijdperk en workmode is een veelgebruikte term onder bloggers op social media. Aangezien zij mijn doelgroep zijn, voelde het als de perfecte naam.”

hp workmode plekje
Een fijn plekje in het pand om even bij te komen. Het rieten bankje komt uit Friesland van een boerderij en de kussens erop uit Marokko

Overdosis oestrogeen
Dat er alleen maar vrouwen werken, heeft volgens Sobels juist voordelen. “Er zijn zo ontzettend veel inspirerende vrouwen die hun eigen business runnen, dat moet gevierd worden! Daarom hebben we allemaal fijne dingetjes op kantoor die juist vrouwen weten te waarderen. Ik denk namelijk niet dat een man heel blij wordt van een mooie marmeren plaat of toffe potloden. Vrouwen daarentegen…” Om de overdosis oestrogeen enigszins in balans te houden heeft ‘huisvriend Kay’ een mooie plek in het kantoor gekregen.

hp workmode kay
Mooiboy en huisvriend Kay, zorgt voor balans op het vrouwenkantoor

Spullen met een verhaal
De sfeer in het pand is huiselijk, bohemian en sereen. “Ik vind het belangrijk dat een werkplek enerzijds huiselijk aanvoelt, maar anderzijds ook niet teveel afleiding veroorzaakt. Het moet dus niet te rommelig zijn, maar wel fijne en gezellige plekjes hebben om even te ontspannen. Daarnaast hou ik van spullen met een verhaal. Ieder stuk heeft een eigen geschiedenis, de rietenbank komt van een geitenboerderij uit Friesland, de kussens nam ik mee van de souk in Marrakesh.”

hp workmode planten
Planten zorgen voor levendigheid en rust in het kantoor

Tafel van Theo
De grote werktafel is zeker een item met een mooi verhaal. “De tafel is van Theo van Gogh geweest, hij woonde hier zo’n twintig jaar geleden. Hij is hier altijd blijven staan.” Ook de vele planten vallen op, het is een passie van Sobels.

hp workmode tafel
Nog meer planten, de tafel van Theo, een groene Smeg-koelkast en behang van Elle

#workmode
Social media spelen een belangrijke rol bij het bedrijf. Op Instagram is #workmode erg actief. “De dames die een desk bij ons huren, zijn zelf online behoorlijk zichtbaar. Ze zorgen mede  voor naamsbekendheid en daardoor is er een grote buzz op socials ontstaan. Dat is fijn, want daardoor komen we onder de aandacht van meer influencers die een plekje zoeken en kunnen we verder groeien als merk.”