Spring naar de content

Binnenkijken: kerstwinkel met Lady Gaga-visjes en ballerinamuizen

Van een bezoekje aan het woonatelier tot gluren bij de buren – iedere week gaat HP/De Tijd op zoek naar opmerkelijk ontwerp en waardevol woonadvies. Deze week: Lady Gaga-visjes, ballerinamuizen en verklede wasbeertjes als kerstdecoratie bij Floreest Christmas.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

We gaan richting december, de maand van het gourmetten, glühwein en de (al dan niet verplichte) gezelligheid met de familie. Natuurlijk hoort daar een mooi versierde kerstboom bij. Vergeet die ouderwetse rode strikjes, de piek die nog van uw schoonmoeder kwam, de lichtjes waarvan driekwart niet meer werkt en die lelijke ballen die er elk jaar weer hangen omdat uw zoon van inmiddels 32 jaar dit schattige werkje in groep 1 maakte. Laten we het eens helemaal anders doen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
binnenkijken floreest ballerina
Een ballerinamuis aan een donut. Voor in de boom ja.

Kerstgasm
De pop-upwinkel Floreest Christmas van kerstvrouw Helmi van Gellecum is een waar kerstwalhalla. De vijftien volledig aangeklede, reusachtige  kerstbomen, bijpassende floreest binnenkijken trad boomaccessoires,  kerstkransen en andere kersthebbedingetjes laten uw innerlijke kerstnimf een spontaan kerstgasm krijgen. Er is een aantal terugkerende thema’s  te ontdekken in de tijdelijke winkel.

Lady Gaga-vis
Wat dacht u van de onderwaterwereld met Finding Nemo-visjes, zeemeerminnen, reddingsboeien, walvissen en – hoe schattig – een Lady Gaga-vis. Het Scandinavische thema is ook leuk: de Kerstman op een waterski, aangeklede beertjes met een hengel, een slede met belletjes, een sneeuwpop en een wasbeer als jager. Ook nog een reisthema met kerstballen waar steden als Londen, Parijs en New York op staan afgebeeld. Dan nog het religieuze thema, van Josef en Maria, engelen en het natuurlijk het Kindeke Jezus.

binnenkijken floreest scan boom
Het Scandinavische thema met een rendier op ski’s, kerstmannen en veel sneeuw

binnenkijken floreest roze boomEn last but certainly not least: het snoepthema. We zagen een roze boom gekleurde macarons, roze olifantjes, poedels, een schildpad op een ijshoorntje, lollies, marshmallows en zelfs ballerinamuizen aan een donut. Wie bedenkt zoiets?

Nuchter
Voor wie dit allemaal is te veel kersthysterie is, Nederlanders zijn immers nuchtere mensen, kan ook gewoon een kerststal, kerstkrans, wat binnenkijken floreest just marrieshandgeblazen glazen kerstballen of kerstboeketje kopen.

Ondersteboven
Nog een tip voor als u geen ruimte heeft voor een boom van acht meter hoog: hang de kerstboom ondersteboven op aan het plafond. Scheelt enorm. Floreest is open tot aan het einde van dit jaar. Zalige feestdagen!

binnenkijken floreest upside down
Een kerstboom op z’n kop, scheelt enorm ruimte

Onderwerpen