Spring naar de content

Hoe dieren de sportwedstrijd soms net wat leuker maken

Eén van de hoogtepunten van AZ-ADO afgelopen vrijdag was toch wel de kat die opeens verwilderd als 23ste speler over het veld rende. Bonny, zo heet de kat, bleek van een man te zijn die achter het stadion woont. Het gebeurt wel vaker dat dieren een sportwedstrijd opschrikken, vaak tot hilariteit van het publiek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Het leek wel of het diezelfde Bonny was die, in mooie Heracles-kleuren, twee jaar geleden bij Heracles-Groningen de wedstrijd in de onderbrak. Volgens de commentator was dit het opvallendste moment van de eerste helft.

Vorig jaar werd Heracles weer opgeschrikt door een dier, een steenmarter dit keer. Tijdens de wedstrijd tegen PSV kwam het beestje voor de eerste keer het veld op. Een tijdje later toen de club tegen ADO speelde, liet hij zich weer zien. De steenmarter werd beroemd en kreeg zelfs een eigen twitteraccount.

Golfballen
Niet alleen tijdens voetbalwedstrijden duiken er diertjes op, we komen ze ook bij andere sporten tegen. Golf bijvoorbeeld. Zo blijken meeuwen golfballen erg leuk te vinden.

Vossen kunnen een golfbal ook wel waarderen:

Slechte afloop
Helaas voor de dierlijke onderbrekers loopt het niet altijd goed af. De meeuw die door Feyenoordkeeper Eddie Treijtel uit de lucht werd geschoten kreeg een plek in een museum. Michael Llodra sloeg een vogel uit de lucht tijdens de Australian Open van 2002. Julien Boutter bewees nog wel zijn laatste eer aan het beestje. Er zijn ergere manieren om aan je einde te komen als vogel.