Spring naar de content

The right to bear verzetsspray

Over een week deelt de PVV op de markt in Spijkenisse verzetsspray uit, naar eigen zeggen ‘tegen islamitische testosteronbommen’. Geert Wilders kondigde deze geheel geweldloze actie donderdag aan op Twitter. Verzetsspray is een spuitbusje met kleurstof – de grote blonde leider schijnt het ook voor zijn goudgele frisuur te gebruiken – en in tegenstelling tot pepperspray een legaal zelfverdedigingsmiddel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Lisa Bouyeure

Wilders vindt – ‘na Keulen’ – dat het verbod op pepperspray zo snel mogelijk opgeheven moet worden, schreef hij samen met partijgenoot Machiel de Graaf in een opiniestuk op The Post Online. Vrouwen zouden zichzelf moeten kunnen verdedigen tegen mannelijke asielzoekers. Of het middel ook werkt tegen in opspraak geraakte (oud-)PVV’ers is niet bekend. Vorige week ontdekte ik na een korte speursessie overigens dat Wilders nog nooit over vrouwen heeft getweet zonder dat het over Arabieren of Noord-Afrikanen ging. Tot zover zijn preoccupatie met de vrouw.

Hoewel het enige lid van de PVV op zijn twitteraccount @geertwilderspvv al vrij actief is, onthulde RTL Nieuws deze week dat hij daarnaast nog een geheim, tweede profiel bezit – of bezat, moet ik waarschijnlijk zeggen. Daarmee volgde hij naast Jocus, Nederlands aldste vastelaovesvereniging oét Venlo, ook pornoster Kim Holland, een luxe strandresort op Bonaire en zeventien Donald Duck-gerelateerde accounts.

Vooral dat laatste is opvallend, aangezien bijna iedereen in Duckstad het vertikt om een broek aan te trekken en uitgerekend eendenseks er vaak nogal bruut aan toegaat. Meerdere woerden storten zich op één vrouwtje – denk aan de immer bakkeleiende Donald en Guus Geluk en die arme Katrien (die trouwens gewoon in haar blote cloaca rondloopt, still not asking for it) – en duwen haar tijdens de paring onder water. Het komt voor dat ze tijdens dit ritueel verdrinkt. Vanwege het voor vrouwtjeseenden dikwijls onvrijwillige karakter van seks, zijn woerden uitgerust met telescopische schroefvormige eendenpenissen van tien tot wel dertig centimeter lang, en hebben vrouwtjes een soort inwendig afweersysteem tegen ongewenst sperma.

Ik denk niet dat vrouwen (ik heb het nu weer over de menselijke soort) er rouwig om moeten zijn dat ze geen spiraalvormige vleesvesting tussen hun benen hebben, maar feit is dat ze doorgaans fysiek minder sterk zijn dan mannen. Waar spierkracht tekortschiet zou een spraytje hier of een spuitje daar uitkomst kunnen bieden.

In Amerika, waar een deel van de bevolking krampachtig vasthoudt aan het tweede amendement uit de Bill of Rights: het recht op het bezitten en dragen van wapens, ziet men steeds meer de keerzijde van deze vorm van zelfverdediging. Cijfers uit 2012 lieten bijvoorbeeld zien dat er in Duitsland 1,9 vuurwapendoden per miljoen mensen waren, tegenover 29,7 in de Verenigde Staten. Potentiele daders hebben net zoveel right to bear arms als potentiele slachtoffers.

Om Wilders’ plan te laten slagen is het dus van groot belang dat alléén vrouwen aan pepperspray kunnen komen. Maar als het straks gewoon te koop is, betekent het dat kwaadwillenden het spul net zo makkelijk kunnen krijgen. Vrouwen moeten zich dan weer wapenen tegen mannen die fysiek sterker zijn én pepperspray hebben. Dus wat dan? Een knuppeltje? Stroomstootwapen? En als die mannen dat dan ook weer hebben? Een AK-47? Vlammenwerper? Daarna een clusterbom?

Verzetsspray is behalve een tastbaar bewijs van de alomtegenwoordige vreemdelingenangst een heel erg dom begin van een neerwaartse spiraal.