Spring naar de content

Wc-papier, condooms & scheermesjes: de 5 vreemdste abonnementen

Foodboxen die wekelijks aan de deur worden afgeleverd, de muziekdienst Spotify die maandelijks een tientje opslurpt van de rekening en Netflix die voor maar acht euro per maand toegang verleent tot duizenden films en series. Tegenwoordig hebben we voor alles een abonnement en terwijl er in de krantenindustrie sprake is van een dalend aantal abonnees, zien innovatieve start-ups hun ledenbestand alleen maar uitdijen. Steeds meer ondernemers springen in op deze overgewaaide trend uit Amerika, de zogenoemde subscription commerce waarmee de ondernemer een maandelijks bedrag van de consument probeert te verkrijgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sophie van Os

Hieronder 5 opmerkelijke en handige abonnementen. Alles geregeld met een paar muisklikken vanuit de luie stoel:

1. Het is ontzettend onhandig fietsen, vaak schiet deze boodschap erbij in en het lijkt zo genant. Met een ‘abo’ op Smartass Club kan je de voorraad wc-papier maandelijks laten aanvullen.

2. Voortaan heb je altijd iets in huis. Met een condoomabonnement dat bij je past worden er met Shaggies iedere maand verse condooms door de brievenbus geduwd.

shaggies

3. Door middel van een droog en cheesy filmpje verzamelde de start-up Dollar Shave Club in 2012 binnen 48 uur bijna 50.000 abonnees. Voor één dollar per week krijgt de man wekelijks haarscherpe mesjes thuisbezorgd.

Het is slechts een kleine greep uit het assortiment van wat allemaal via Nederlandse webdiensten maandelijks aan de deur te bezorgen is.

4. Voor de vinylliefhebber die van verrassingen houdt. Voor een vast bedrag per maand hoeven geen vinylbakken meer te worden doorgestruind en is het verrassingseffect mooi meegenomen. Iedere maand krijgt de liefhebber platen toegestuurd waar hij zelf misschien nooit aan gedacht had. De start-up Random Records stuurt, zoals de naam al prijsgeeft, iedere maand willekeurig tweedehands vinylplaten op naar hun leden.

5. Een kind kan de was doen. Is de wasmachine stuk en heb je geen geld voor een nieuwe? Of ga je op jezelf wonen? Bundles biedt een wasabonnement aan inclusief een Miele en waspoeder. Je betaalt een vast bedrag per maand plus een vergoeding per was- of droogbeurt.

En voor wie het aantal abonnementen niet meer bij kan benen, met de ABBO-app is het mogelijk eenvoudig alle abonnementen te beheren.

Foto: Flickr | Sharon Mollerus