Spring naar de content

Happy Hitler, Pornicons & andere reactieknoppen die Facebook niet haalden

Vrienden: zoals u ongetwijfeld al weet zijn de enige goeie reactieknoppen de eikel en de clitoris en wellicht de prostaat, mits die fatsoenlijk gemasseerd en gemolken wordt en het liefst door iemand die minimaal één jaar medicijnen heeft gestudeerd. Daarom was ik verbijsterd dat half Nederland eufoor reageerde op de nieuwe, met veel ketelmuziek aangekondigde emoticons van Facebook. Wat een geestelijke armoede toch weer, stelletje cyberzombies.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Dat megalomane project van Zuckerberg, ooit begonnen als Neukboek (nota bene gejat van de Winklevoss-broertjes) omdat Markie Mark vanwege zijn krentenbaard nooit meissies kon krijgen, is een TNO-proeflaboratorium geworden waarin de ‘vrienden’ op elkaar reageren als honden op een plak worst tijdens een Pavlov-test. Of als Camielleke Eurlings op een gouddelvend fotomodel dat heel vals suggereert dat de gesjeesde KLM-baas een fervent aanhanger is van de Griekse beginselen.

Enfin, het gevoelsleven teruggebracht tot een handvol emoticons: bah. Origineel en geestig als ik ben, reageer ik op deze ontmenselijking van de samenleving met een door mijzelf bedachte emoticon: Happy Hitler.

Ik was toevallig net even aan het googlen op ‘porn emoticons‘ en toen ging er ineens een hele nieuwe wereld voor mij open. Kennelijk bestaat er dus een parallelle werkelijkheid naast de werkelijkheid van Facebook, een werkelijkheid die stinkt en geil en voos en grappig en politiek-incorrect is en niet teruggebracht tot een paar stompzinnige varianten op het door lobotomie geteisterde lachebekje. Overigens ontvriend ik stante pede onnozelaars die het wagen om op een snedige wise crack van mij instemmend te reageren met een vulgaire, oldschoolsmiley. Get a life!

Nu ik het toch over Facebook heb: laatst kreeg ik wederom een waarschuwing nadat ik op mijn wandje een quote van Richard Dawkins had gepost: Blasphemy is a victimless crime (godslastering is een misdaad zonder slachtoffer).

Indachtig mijn mantra Het huis van mijn Vader heeft vele kamers die worden uitgewoond door vreemde kostgangers, heb ik onder mijn vrienden op Facebook alle mogelijke mafketels omdat ik niet discrimineer op huidskleur, religie, seksuele persuasie en tbs-carrières.

Het nadeel is dat al die 5000 ‘vrienden’ (waaronder zeker 1000 hoeren uit Nigeria en Wit-Rusland die in het echt vermoedelijk vadsige kerels zijn die de hele dag chips vreten en bier slobberen voor hun computer, met de broek op de schoenen en het haar vol roos en andere schilfers) mij om het minste of geringste aan het kruis kunnen nagelen. Ik weet zeker dat een of andere geinponem van een mohammedaan mij heeft aangegegen bij Zuckerberg vanwege die quote van Dawkins.

Er is gelukkig ook goed nieuws! Naast de introductie van de nieuwe reaguurknoppen voor Downsyndromers, heeft Facebook nog iets nieuws gelanceerd: tegenwoordig krijg je meteen een melding als er een klacht tegen je is ingediend op FB en heb je gelegenheid om de posting in kwestie weg te halen. Dat heb ik dus maar gedaan want ik heb al genoeg gedonder gehad met die gasten. Hahaha, held op sokken, hoor ik u denken, eensporige ruiter van de ezel van het vrije woord!

Nou, u denkt maar. Ik leef namelijk vorstelijk van alle kliks op mijn postings en ik laat mij het brood niet uit de mond jatten door die posting van Dawkins te laten staan, als een soort verzetsdaad. Dan weet u dat ook weer.

Afijn, ik ga weer cybersurfen op Facebook, wellicht zit er nog een steenrijke, stokoude mecenas op mij te wachten, met de broek op de schoenen voor zijn cameraatje. De schoorsteen moet roken.

Ik wilde afsluiten met een fraaie tekst die ik vanochtend tegenkwam in cyberspace: politieke correctheid leidt tot de vernietiging van het fundament der samenleving. Nooit eerder in de geschiedenis waren mensen zo bang om in opstand te komen tegen de absurde angst te worden bestempeld tot racistische, intolerante islamofoob. De belangrijkste reden is de angst de islam te beledigen.

Ik sluit daarom mijn minivrijdagmiddagpreek af met opnieuw Richard Dawkins: Blasphemy is a victimless crime.

Onderwerpen