Spring naar de content

Deze foto’s werden gemaakt met een simpele smartphone en wat regenwater

Met zijn foto’s wil Guido Gutiérrez Ruiz een statement maken. Je hebt helemaal geen dure camera nodig om prachtige plaatjes te schieten. Met alleen zijn smartphone in de hand reisde hij af naar verschillende plekken in de wereld om de schoonheid van reflecties in waterplassen te fotograferen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

Gutiérrez Ruiz maakt zijn foto’s door zijn Google Nexus 5 zo dicht mogelijk op de waterplas te richten. Zo legt hij de reflectie van een gebouw, auto of mens vast. Bijna iedere keer als het geregend heeft, bukt de fotograaf voor een nieuwe Instagrampost. Met als resultaat fraaie beelden die de schoonheid van regen onderstrepen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Spaanse fotograaf is in zijn dagelijkse leven werkzaam in de toeristenbranche, dus zo komt hij op allerlei plekken in Europa. Onderstaande foto’s zijn gemaakt in Wenen, Madrid, Toronto, Bordeaux en Londen.

Ziet u graag meer soortgelijk werk? Bekijk dan het Instagramaccount van de fotograaf of zoek in dat sociale medium op de hashtag #puddlegram.