Spring naar de content

Binnenkijken: een design hostel in oh oh Den Haag (met bunnykamer)

Van een bezoekje aan het woonatelier tot gluren bij de buren – iedere week gaat HP/De Tijd op zoek naar opmerkelijk ontwerp en waardevol woonadvies. Deze week: het design hostel Kingkool in Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Twee jaar geleden bouwde Jan de Koning een oud kantoorpand om tot hostel dat net even anders is. Inspiratie kreeg deze surfdude van de vele reizen die hij met zijn surfplank maakte. “Ik zag vele hostels over de hele wereld en wist dat dit een gat was in de Haagse markt.” De naam was makkelijk gevonden: “Mijn achternaam is De Koning en het is hier gewoon cool.” Logisch.

bar def
De bar, met zelfgemaakte krukken en goed bier

Jong van geest
De gasten komen overal vandaan: Duitsland, Engeland, Australië, China, Canada en Amerika, maar ook gewoon Nederlanders die een stedentrip doen. “Het gaat om mensen die jong van geest zijn. Niet iedereen heeft de luxe waarvoor je goed betaalt in een hotel ook echt nodig. Want wie wordt er nou gelukkig van een oude boterham, wat jam en enkele vlokken cereal, als je ook gewoon je eigen lievelingsontbijtje kunt klaarmaken?”

bol1
U moet geen claustrofobie hebben, in deze gestapelde blokken van hout kunt u net rechtop zitten

IMG_7658Er zijn 200 slaapplekken en achttien kamers. Er is een bar (met goed bier en koffie), een DSC_8886bioscoopzaal, een bibliotheek (met boekenbehang en ook een aantal echte boeken), een keuken en een digitaal hoekje. De krukken aan de bar zijn door gasten gemaakt die zichzelf tijdens hun verblijf nuttig wilden maken. De Koning vindt duurzaamheid een belangrijk aspect in zijn hostel: veel items zijn hergebruikt. Bij de bar staat een grote stamtafel gemaakt van sloophout, en ook oude stoelen van oma zie je her en der terugkomen. Het favoriete plekje van de eigenaar is de hangstoel in de lounge, wederom gemaakt door gasten.

royal def
De royal suite waar u als een koning zal slapen

Centerfolds uit de Playboy
Elke kamer heeft een eigen thema. Zo is er een dameskamer, een green & yellow-room (u kan de kleurstelling van de kamer vast raden), een Paard van Troje-kamer (de Haagse uitgaansgelegenheid is immers op enkele meters afstand) en een bunny room: een kamer volgeplakt met de centerfolds uit de Playboy (zie de foto boven dit artikel). De dorm rooms hebben stapelbedden van driehoog die allen hufterproof zijn. Daarnaast zijn er enkele privé- en familiekamers. De royal suite is letterlijk royal vanwege de portretten van Bea en de eyecatcher van de camping suite is een grote caravan middenin de kamer. Die caravan komt overigens van Marktplaats en moest in drieën naar binnen.

DSC_8856
De caravankamer, inclusief tuinsetje en schuurtje. Hoe kom je erop?

Het hostel is vooral druk in de zomermaanden, want qua toerisme is Den Haag nog geen Amsterdam. Gelukkig maar.