Vergeet de diepvries-fabrieksfrikandel: het nieuwe snacken is daar

Vergeet de diepvries-fabrieksfrikandel uit de buurtsnackbar. Ambachtelijk snacken is de nieuwe trend. Verse, bij voorkeur biologische patat, mét schil en zelfgemaakte mayonaise is het helemaal. ‘De zoektocht naar de perfecte frites houdt mij continu bezig.’

De Rotterdamse binnenstad ligt te zinderen in een onverwacht hete juni-zon. Eerder een moment voor een ijsje dan voor een zak patat, zou je denken. Maar bij de biologische fritesbakker Pomms’ aan de Coolsingel is het een komen en gaan. Kinderen hangen aan de schommels bij de ingang en terwijl de ene medewerkster de bestellingen opneemt, staat de andere patat te snijden. De aardappels die hier worden gebruikt, liggen tentoongesteld in een kleine glazen silo. ‘Teler: Snippe Geersen’ staat er op een kaartje bij.
Bij Pomms’ kun je naast verse biologische patat ook terecht voor biologische geitenkaaskroketten of voor kroketten van garnalen uit de Waddenzee. Qua frisdrank zijn er biologisch verantwoorde fairtrade-limonades van bloedsinaasappel, limoen of groene thee met gember. Op de toonbank staat naast de houten vorkjes en servetten van gerecycled papier een strooier met Himalayazout.

Welkom bij het nieuwe snacken.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

Renate van der Zee