Spring naar de content

Deze vakantielanden profiteren van de terreurangst

Er trekken minder toeristen naar vaste vakantielanden als Frankrijk en Egypte door de geldende angst voor terreur. Dat blijkt uit een rapport van het World Travel & Tourism Council, een internationale organisatie die over de toerismesector waakt. Uit de resultaten werd ook duidelijk waar de toeristen wél heen gaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jessy de Cooker

Frankrijk trekt na de reeks aanslagen nog steeds de meeste toeristen, maar de reputatie is volgens het WTTC ernstig beschadigd, voorspelt de organisatie een verdere krimp van de toeristensector. Volgens ingewijden loopt Parijs 750 miljoen euro mis door de verminderde toeristenstroom en het leed van deze zomer is nog niet geleden. De dodelijke rit op 14 juli van Mohamed Lahouaiej Bouhlel op de boulevard van Nice heeft daar debet aan. Naast Frankrijk trekt Egypte door onrust in de regio amper de helft van de normale toeristenaantallen.

Tegen deze sombere vooruitzichten staat het positieve effect die het op andere landen rond de Middellandse Zee heeft. Vooral Spanje, Portugal en Italië plukken de vruchten van de misère noordelijker van hun landsgrenzen. Spanje gaat zelfs een recordaantal toeristen tegemoet, volgens onderzoekers van het WTTC. Maar ook ons land weet meer toeristen dan verwacht te ontvangen. Als de voorspellingen kloppen, gaat Nederland dit jaar 13,2 miljard euro binnenhalen dankzij het toegenomen toerisme. Dat komt neer op een groei van de toerismesector van 5,7 procent.

De een zijn dood is een ander zijn brood, zullen we maar zeggen.

Onderwerpen