Spring naar de content

Netflix Frankrijk verhuist naar de Amsterdamse Keizersgracht

Het Netflix-kantoor in Frankrijk verhuist de werkzaamheden naar het hoofdkantoor in Amsterdam, dat meldt de website van het Amerikaanse blad Variety. Volgens Netflix zelf is het kantoor in Parijs te klein en daarnaast maakt het bedrijf toch al weinig winst in Frankrijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nico Hofstra

Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Netflix alleen locaties in Londen en Parijs. De werkzaamheden van dit laatste kantoor worden nu verplaatst naar de hoofdlocatie aan de Keizersgracht. De regels van de Franse filmindustrie zijn streng en de concurrentie is moordend. Zo probeerde de Franse Netflix de afgelopen twee jaar banden te verstevigen met onder andere producenten en filmmakers om Franstalig Netflix op de kaart te zetten. Lastig, want nieuwe films mogen pas na 36 maanden na vertoning in de bioscoop getoond worden.

Het politieke drama Marseille is tot nu toe de enige Franse serie die Netflix heeft gemaakt. Dat door de opheffing van de Franse locatie geen Franstalige Netflix meer wordt geproduceerd is onwaarschijnlijk, want van de serie Marseille heeft Netflix een tweede seizoen besteld.

Netflix stemde in 2014 toe met een Franse locatie nadat de Franse filmindustrie in verzet kwam. Zij vreesden dat een in Nederland gevestigde locatie minder belasting zou hoeven betalen dan de in Frankrijk gevestigde concurrentie zoals Canalplay.

Onderwerpen